Всички асансьори да бъдат с автоматични врати до 5 години.

...
Всички асансьори да бъдат с автоматични врати до 5 години.
Коментари Харесай

От асансьорната асоциация настояват за оставка на ръководството на ДАМТН

Всички асансьори да бъдат с автоматизирани порти до 5 години. Това е едно от условията на актуализирания европейски стандарт, обвързван с сигурността и поддръжката на оборудванията. Бъдещите промени в наредбата за безвредна употреба и механически контрол над асансьорите бяха разисквани на среща в Държавната организация за метрологичен и механически контрол, дружно с браншови организации. 90 000 асансьорa у нас са над 30-годишни.

Темата беше коментирана в утринния блок на Българска национална телевизия.

Председателят на Българската асансьорна асоциация Валентин Маринков съобщи, че упорстват за оставка на цялото управление на ДАМТН, защото от 2 години се губи време за смяната на нормативен документ, който би трябвало да подсигурява сигурността на хората.

Когато би трябвало да се модернизират асансьорите, написа в препоръчан документ от ДАМТН, че в случай че това не е допустимо, да се поставят табелки и да се осведомят хората по какъв начин да се пазят, което е неприемливо, разяснява Маринков.

От друга страна хората не желаят да отделят нужните средства за рационализация на асансьорите, сподели още ръководителят на Българската асансьорна асоциация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР