Всички антикризисни мерки трябва да имат срок, особено законодателството. Това

...
Всички антикризисни мерки трябва да имат срок, особено законодателството. Това
Коментари Харесай

Извънредните мерки трябва да имат ясни срокове

Всички антикризисни ограничения би трябвало да имат период, изключително законодателството. Това е мнението на Балинт Йоша, програмен координатор на организацията за човешки права и антирасизъм „ United “. Наскоро неговата организация направи онлайн конференция, чиято тематика бе обвързвана с правата по време на Covid-19.

„ Това, което следим е така наречен подсигуряване на страната. Това е нова тенденция - страните да бъдат повече заинтригувани от сигурността, в сравнение с от свободата. Това е наклонност, обвързвана и с антитероризма, в това число и против гражданските придвижвания, тъй като те също са възприемани от страната като опасност. Най-очевидното нарушаване е наблюдението с камери. Проблемът е, че данните, които се генерират, може да бъдат употребени за битка с вируса, само че не знаем какъв брой дълго ще продължи това и за какви други потребности ще могат да се употребяват тези данни. Живеем във времена, когато информацията е доста значима, а данните за държанието не би трябвало да са по този начин елементарно да могат да се споделят “, разяснява Балинт Йоша в изявление за БНР.

„ Всяко държавно управление за известно време имаше ограничения, които граничат с авторитарност. В обстановка на Covid държавно управление, което се прави на демократично, просто е неуместно. Аналогията, която можем да създадем, е със сърдечна интервенция. В нея би трябвало опериращият да е водещ, да има престиж. Няма народна власт по време на сърдечната интервенция. Но след края на интервенцията би трябвало да наблюдаваш положението на пациента и дали по време на интервенцията са били взети положителни или неприятни решения. Ако е било взето неприятно решение, последствията също са неприятни “, споделя Балинт Йоша.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР