Всеобщото мнение е, че жените са по-всеотдайният пол. Това твърдение

...
Всеобщото мнение е, че жените са по-всеотдайният пол. Това твърдение
Коментари Харесай

2 доказателства, че жените са по-малко егоисти от мъжете


Всеобщото мнение е, че дамите са по-всеотдайният пол. Това изказване се удостоверява от 2 нови изследвания – първото, проследяващо разликата в мозъчната интензивност сред двата пола, а второто - разликите в поведенческите прояви при двойки

млади родители.

И двете изследвания са извършени от теоретичен екип от университет в Охайо, Съединени американски щати, с присъединяване на 52 бременни дами и техните сътрудници. Данните са регистрирани на 2 стадия – един път през третия триместър на бременността на дамата и още един път, 3 месеца след раждането на бебето.

Първото изследване демонстрира мозъчната интензивност и задействаните мозъчни центрове при мъжете и дамите в моменти, в които те демонстрират благотворителност и достойнство . Установено е, че по-голяма задоволеност от благородното си държание получават дамите. При тях мозъчните центрове за доволство и задоволеност се задействат най-силно точно в моментите, в които те правят нещо хубаво за другите. При мъжете тези центрове се задействат най-силно в случаите, когато те са център на внимание и получават персонална полза от дадени обстановки.

Свързани публикации.. 9 признака на здрави взаимоотношения 0 Поддържането на взаимоотношенията: в основата на прочувственото здраве 0 Щедростта – ключ към щастливия брак 4

Второто изследване наблюдава държанието на младите родители след раждането на бебето. То демонстрира, че мъжете са по-склонни да открадват персонално време за себе си, в случаите, когато бебето изисква най-продължителни грижи. Статистиката сочи, че в случаите, когато майката се грижи за бебето, бащата прекарва 47% от времето предан на отмора или персонални занимания. За сравнениеq младите майки употребяват за персонални потребности едвам 16% от времето, в което бебето е отдадено на грижите на бащата.

Двете изследвания обгръщат двата най-важни фактора, дефиниращи склонността на индивида към егоистични прояви – неврологичните процеси в мозъка и чисто поведенческите особености. На база и на двата фактора е потвърдено, че дамите са по-склонни към достойнство и разпределяне в интерес на другите изключително когато се касае за най-близките им хора.

Данните удостоверяват, че положителните взаимоотношения сред сътрудниците се крепят главно на напъните на дамите. Дори може да се каже, че при естествени условия това не са старания, а естествено отношение към нещата, особено за женския пол и кодирано от особеностите на мозъчната дейсност и държанието.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР