Вселената на Междузвездни войни“ е пълна със странни и шантави

...
Вселената на Междузвездни войни“ е пълна със странни и шантави
Коментари Харесай

Защо светлинните мечове на последователите на Тъмната страна в Star Wars винаги са червени?

Вселената на „ Междузвездни войни “ е цялостна със странни и шантави работи. Има обаче избрани неща, на които можете постоянно да разчитате. Така да вземем за пример всякога, когато се натъкнете на някой почитател на Тъмната страна, той постоянно носи светлинен меч, обагрен в алено.

Филмите в никакъв случай не са обяснявали за какво това е по този начин, до момента в който ние, почитателите, просто привикнахме към този факт и не го слагаме под въпрос.

Най-накрая обаче имаме пояснение с помощта на книгата по „ Междузвездни войни “, озаглавена Ahsoka. Причината? Последователите на Тъмната страна просто не са физически способни да употребяват който и да е различен цвят. Това е напълно общоприет натурален развой.

Новата книга споделя за приключенията на Ахсока Тано – възпитаник на Анакин Скайуокър от „ Войната на клонираните “. Именно на фона на нейните завършения научаваме повече детайлности и за светлинните мечове.

За общоприетия почитател на Star Wars тези оръжия извличат силата си чрез кибер кристали, които един джедай открива на планетата Илум (и няколко други местности). Процесът обаче е доста по-сложен, в сравнение с евентуално допускате. Не е задоволително просто да отидете, да вземете кристала и да го сложите в светлинния меч. Един джедай би трябвало да употребява Силата. Тя от своя страна го направлява през процеса на асортимент. Веднъж щом се реализира връзка, тогава кристалът се оцветява в синьо, алено или зелено (или може би лилаво).

Последователите на Тъмната мощ (без значение дали са Сит или рицари от Рен) не разполагат със същата връзка. Те могат да се снабдят с тези кристали или като ги откраднат, или като ги вземат от собствен съкрушен съперник. Впоследствие е нужно да ги подчинят на своята воля. Това води до така наречен „ кървене “ на кристала. Ето за какво той постоянно е червен. Вследствие на тази безнравственост другите цветове са недостъпни.

Да, само че Анакин Скайуокър убива деца и водачи на сепаратистите в „ Отмъщението на Ситите “ със светлинен меч със наследник кристал. Това обаче е остарялото му оръжие. Той към момента не се е сдобил със ситското.

Въпреки че поредицата Star Wars се разрасна извънредно доста посредством разнообразни комикси, книги и игри, Lucasfilm за разгласи през 2014 година, че всичко отвън филмите и телевизионния сериал Clone Wars, не се смята за канон. По този метод поредицата може да има ново начало под управлението на Disney. От A New Dawn насам всички Star Wars книги към този момент са канон, което значи, че обяснението за светлинните мечове се включва към филмите (въпреки че няма гаранция, че ще бъде демонстрирано и на огромния екран).

В взаимозависимост от това какъв брой екранно време е планувано за Дарт Вейдър в Rogue One: A Star Wars Story, почитателите може и да видят светлинен меч с червен кристал още тази година, когато филмът се завърти по кинта на 16 декември. Ако ли не, то сигурно това ще се случи на 15 декември следващата година с премиерата на епизод 8.

Източник: Business Insider

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР