Всекидневно българската икономика търпи загуби, защото страната ни не беше

...
Всекидневно българската икономика търпи загуби, защото страната ни не беше
Коментари Харесай

Транспортни неволи: Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо

Всекидневно българската стопанска система търпи загуби, тъй като страната ни не беше призната в Шенген по земя. Каква е обстановката по пътищата и граничните пунктове към днешна дата?

Според Александър Стамболийски, който е ръководител на Съюза на автомобилните служащи, предлагането камионите да минават през границата ни за 60 секунди е повече в областта на научната фантастика. Той споделя, че все още обстановката на границата е тъкмо противоположната – километрични опашки от камиони чакат с часове да преминат.

„ Изчисленията ни демонстрират, че на година губим към 200 млн. евро. Тук не приказваме единствено за поддръжка на камионите, а и разноските, които са над 70% за възнагражденията на водачите, които стоят на границата “, сподели той.

 За участието ни в Шенген и по суша: Еврокомисар Илва Йохансон на посещаване у нас България 2 мин. За участието ни в Шенген и по суша: Еврокомисар Илва Йохансон на посещаване у нас  Само за година: Над 1 милиарда лв. е изгубила стопанската система ни поради сухопътния Шенген България 3 мин. Само за година: Над 1 милиарда лв. е изгубила стопанската система ни поради сухопътния Шенген  Надежда Нейнски: Не можем да чакаме участие в Шенген по суша и в еврозоната 120 минути 3 мин. Надежда Нейнски: Не можем да чакаме участие в Шенген по суша и в еврозоната  Един звук разлика сред две граници: Превозвачи се оплакват от порочна процедура в Румъния България 2 мин. Един звук разлика сред две граници: Превозвачи се оплакват от порочна процедура в Румъния  Недоволство измежду превозвачите: Проверките по границите не престават от един до пет часа България 2 мин. Недоволство измежду превозвачите: Проверките по границите не престават от един до пет часа  За участието ни в Шенген и по суша: Еврокомисар Илва Йохансон на посещаване у нас България 2 мин. За участието ни в Шенген и по суша: Еврокомисар Илва Йохансон на посещаване у нас  Само за година: Над 1 милиарда лв. е изгубила стопанската система ни поради сухопътния Шенген България 3 мин. Само за година: Над 1 милиарда лв. е изгубила стопанската система ни поради сухопътния Шенген  Надежда Нейнски: Не можем да чакаме участие в Шенген по суша и в еврозоната 120 минути 3 мин. Надежда Нейнски: Не можем да чакаме участие в Шенген по суша и в еврозоната  Един звук разлика сред две граници: Превозвачи се оплакват от порочна процедура в Румъния България 2 мин. Един звук разлика сред две граници: Превозвачи се оплакват от порочна процедура в Румъния  Недоволство измежду превозвачите: Проверките по границите не престават от един до пет часа България 2 мин. Недоволство измежду превозвачите: Проверките по границите не престават от един до пет часа

Стамболийски е безапелационен най-хубавото решение е страната ни да бъде призната в Шенген по земя.

Над 1 милиард лв. е изгубила българската стопанска система единствено за година поради недопускането на страната ни в сухопътния Шенген, съгласно данните от Съюза на интернационалните превозвачи. 
„ Около 303 млн. лв. не влизат в бюджета на годишна база “, сподели Николай Рашков от съюза.

По думите му в магазините пазарим артикули сред 15 и 18% са по-скъпи поради проблемите по границите.

„ Крайно време е да бъдем пълновръстен член на това пространство “, сподели той.

Рашков добавя, че всекидневно получава въпроси от свои сътрудници по кое време стартират митингите в сектора. По думите му специалността става и неатрактивна за водачите.

Повече вижте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР