Всеки знае поговорката, която гласи, че вечерята е най-добре да

...
Всеки знае поговорката, която гласи, че вечерята е най-добре да
Коментари Харесай

Яжте тези храни на вечеря и тялото ви ще изгори по-бързо мазнините

Всеки знае поговорката, която гласи, че вечерята е най-добре да се даде на врага. Но  лекарите и диетолозите са единомислещи, че не е належащо да не се отказвате от последното хранене и наложително би трябвало да вечеряте от два до три часа преди лягане.

За да е от изгода употребяваната храна освен за здравето, само че и за фигурата ви, наложително би трябвало да изберете верните артикули. 

Това са храните, които ще ви оказват помощ да засилите метаболизма си и отслабнете, до момента в който спите. 

1. Мляко и сирене

Тези храни съдържат калций, който спомага за изгарянето на мазнините. Връзката сред приема на този минерал и високата скорост на метаболизма е потвърдена.

Хората, които постоянно употребяват млечни артикули, изгарят приблизително с 1,5 кг повече наднормено тегло от останалите. Калцият в млякото потиска действието на веществата, които подтикват растежа на мастните кафези.

2. Овес и ечемик

Запомнете това предписание: Ако изберете верните въглехидрати, можете да ги ядете в безкрайно количество. Освен това тези от тях, които са с високо наличие на диетични фибри ще ви оказват помощ да отслабнете.

Овесена каша за закуска и варен ечемик за вечеря - това е най-здравословният вид да се отървете от мазнините в талията и да запазите формата си.

3. Зелен чай

Катехините, които са в обилие в зеления чай, форсират метаболизма. Нещо повече, изследване, оповестено в Journal of Nutrition, откри, че пиенето на зелен чай е изключително дейно в битката с коремните мазнини. Пет до шест чаши зелен чай с лимон дневно е най-хубавият избор за тези, които желаят да отслабнат бързо и без старания.

4. Яйца

Яйцата са най-полезните източници на протеин, който е от значително значение за всеки, полагащ грижи за фигурата си.

Когато консумирате храни, богати на протеини, тялото ви би трябвало да изразходва повече калории, с цел да ги преработи. Протеинът потиска глада доста по-ефективно от всички въглехидрати. И не на последно място - просто имате потребност от протеини, изключително в случай че вършиме силови извършения. Затова яжте яйца за закуска най-малко няколко пъти седмично и доста скоро ще забележите разликата.

5. Орехи и бадеми

Ядките са идеални за здравословна закуска, която освен ще задоволи лекия апетит сред храненията, само че и ще набави на тялото ви нужните здравословни мазнини. В допълнение, бадемите и орехите са богати на диетични фибри, протеини и омега-3 мастни киселини, които контролират чувствителността на организма към инсулин. Не забравяйте да ядете постоянно ядки - ще бъдете освен здрави, само че и красиви.

6. Ябълки и круши

Какво е общото сред ябълките и крушите?

Те съдържат флавоноиди - естествени химикали, които безусловно топят мазнините, складирани в тялото. Проучването, оповестено в American Journal of Clinical Nutrition, удостоверява, че дамите, които постоянно употребяват флавоноиди, в последна сметка имат най-ниския показател на телесна маса. Изследователите считат, че този резултат се дължи на способността на флавоноидите да покачват разхода на сила, както и да усилват усвояването на глюкозата от мускулите - и вследствие на това да изгарят непотребната лой.

7. Череши

Тези плодове са с високо наличие на натурален мелатонин, който може да помогне за поощряване на здравословния сън. 

Факт е, че здравословният сън е нужен за поддържане на тежестта: както демонстрират резултатите от многочислени изследвания, в случай че човек е спал неприятно предходния ден, на идващия ден той ще даде желание на по-висококалорични храни, както и на леки въглехидрати и храни с високо наличие на захар. В допълнение, здравословният сън контролира естествените равнища на хормона мелатонин в организма, което въздейства върху скоростта на метаболизма.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР