Всеки втори италианец е намалил размера на т. нар. хранителна

...
Всеки втори италианец е намалил размера на т. нар. хранителна
Коментари Харесай

Проучване: Всеки втори италианец започна да купува по-малко храна

Всеки втори италианец е понижил размера на така наречен " хранителна кошница ", т.е. размерът на храните, закупувани в магазините, оповестява РИА Новости, базирайки се на изследване на Асоциацията на земеделските производители Coldiretti.

Делът на намалилите покупките е 51% от общия брой на потребителите. 18% от италианците споделят, че също така са принудени да се извърнат към артикули с по-ниско качество, като се концентрират върху бюджетните им категории, с цел да съумеят да изкарат месеца до идната заплатата.

Междувременно към 31% от купувачите не са трансформирали навиците си. Основната причина за смяната, по мнението на Coldiretti, са възходящите всеобщо цени, което се предизвика от увеличението на цената на силата като последица от спора в Украйна.

„ Италианците търсят най-ниските цени, провеждат слалом в пунктовете за продажба и сменят магазини, супермаркети и бакалии в търсене на промоции за разнообразни артикули “, споделят от асоциацията.

Италианците са похарчили с 3,1% повече за храна тази година, според данните на Istat за продажбите на дребно през първата половина на 2022 година, до момента в който по размер покупките са намалели с 3%, отбелязва Coldiretti.

В началото на септември Coldiretti разгласява следващото си изследване за цените на главните артикули през последния месец. Така спрямо август предходната година рекорден растеж означи поскъпналото с 63% растително (царевично и слънчогледово) масло. Цените на маслото, брашното, ориза, тестените произведения и млякото също се покачват (от 34% на 19%). Средно цените на храните са се повишили с 8,4% спрямо август 2021 година Месец по-рано нарастването по отношение на миналогодишния юли беше на равнище от +9,6%.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР