Всеки трети родител плаща за частни уроци по предмети, преподавани

...
Всеки трети родител плаща за частни уроци по предмети, преподавани
Коментари Харесай

Бесни родители: Защо по история децата учат за Египет?

Всеки трети родител заплаща за частни уроци по предмети, преподавани в учебно заведение. Причината най-често е, че децата срещат усложнения по един или повече предмети, както споделят над 50% от родителите.

Най-голямата част от тях - 37%, дефинират онлайн образованието като главен проблем, а съвсем 33% са на мнение, че учителите преподават зле. Това са част от изводите са от национално проучване на " Галъп интернешънъл Болкан ", извършено по поръчка на просветното министерство през април измежду 464 родители и 465 възпитаници от 1 до 10 клас, написа „ Сега “.

То е част от акцията по изследване на мнението на възпитаници, родители и учители по отношение на проблемите в образователните стратегии, въз основа на които МОН счита да редактира стратегиите, след което - евентуално и учебниците. Резултатите от анкетата измежду учителите може да видите тук.

Онлайн уроците са избрани от 37% от родителите (признаващи за усложнения на децата си) като съществена причина за усложненията на учениците. На последващо място те слагат недоброто поднасяне на образователния материал от учителите - 33%, както и прекомерно обемното образователно съдржание - 27%.

Същият е процентът на родителите, които упрекват неразбираемия език в учебниците (непознати думи, недобър жанр на поднасяне), 26 на 100 са на мнение, че образователният материал не е съгласуван с възрастта на децата, а 9% - че няма съгласуваност на материала сред обособените предмети.

За родителите на най-малките възпитаници главен проблем е прекомерно многото информация, с която би трябвало да се оправят децата им, за тези на възпитаници от 5-7 клас - неприятното преподаване от учителите, а съгласно майките и бащите на гимназистите основната причина децата им да има компликации е дългото онлайн образование.

Родителите, дали отговор, че децата им не изпитват компликации, са дали по-различни отговори за аргументите за тези компликации - преди всичко тук е неразбираемият език в учебниците (близо 33%), несъобразеното с възрастта на детето наличие (23.6%), неприятното преподаване (32.1%), доста информация (21%) и онлайн образованието (20%).

Родител да вземем за пример е споделил, че детето му е първенец, само че това коства доста както на него, по този начин и на детето му. Учениците нямат време за извършения и затвърждаване на материала, а измежду част от учителите има незантересованост дали децата са разбрали урока, споделя той.

Друг желае олекотяване на програмата и акцент върху българското. " По география учат за миньорско дело в Бразилия... По история вместо да учат история на България - те учат история на Египет и Персия, което е супер натоварващо.

Нека го знаят като обща просвета, само че не да се залага като главно нещо ", споделя той. " Учебниците са написани за висшисти, а не за деца на тази възраст. На мен ми е мъчно да схвана, а аз съм човек с три висши ", споделя трети.

За да преодолеят усложненията, 53% от родителите се занимават в допълнение у дома с децата си - изясняват уроците, дават образци и така нататък В началните класове делът на тези родители доближава 84%. 25% от майките и бащите изпращат децата си на частни уроци, като 17% от децата посещават спомагателни занимания по два или повече предмета.

Делът на тези отговори е доста по-висок измежду родителите на възпитаници в прогимназиален и гимназиален курс, което се свързва и с подготовката за изпитите след 7 клас и за матурите. 11% от родителите се " оправят " с компликациите, изпращайки децата си на занималня, 18% оказват помощ за домашните, 10.8% разчитат, че в учебното заведение детето им ще получи нужната информация, 1.5% - пускат уроци в " Уча се ", а единствено 1.3 вървят на спомагателни съвещания по предмета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР