Всеки трети българин е предприел поне едно пътуване през годината

...
Всеки трети българин е предприел поне едно пътуване през годината
Коментари Харесай

Всеки трети българин пътува с цел туризъм, предпочитаме дестинации в родината

Всеки трети българин е подхванал най-малко едно пътешестване през годината за туризъм. Това демонстрират данните на Националния статистически институт и Евростат. За разлика от нас, жителите на останалите европейски страни пътуват двойно повече.


" По света или у нас? " - това е може би най-често задаваният въпрос при започване на всеки отпускарски сезон. Данните демонстрират, че 1,8 млн. българи са подхванали пътешестване за туризъм през 2016 година Повече от две трети от тях обаче са избрали за своя туристическа дестинация България.
Живка Недева: В България може да си намериш доста на ниска цена престой с положително качество, до момента в който в чужбина получаваш нещо доста друго и като чувство, и като просвета.
Именно с помощта на това чувство за просвета, което туристите търсят, бъдещата столица на културата - Пловдив регистрира растеж в визитите си. Данните демонстрират, че ползата към града под тепетата се е покачил с 40% от началото на тази година.
Нина Александрова, туристически блогър: Пловдив си има едни такива секрети местенца, които си носят една магия и мисля, че това е нещото, което притегля хората в България.
Според данните на Националния статистически институт, всеки българин, подхванал пътешестване зад граница, е податлив да похарчи за него 156 евро, за разлика от други европейски жители, които отделят два пъти по-голяма сума.

Понякога обаче почивката в чужбина се оказва по-евтина.
Нина Александрова, туристически блогър: Тази година за мен беше огромна изненада за мен, че Виена е по-евтина от България в доста връзки.
Предварителното обмисляне на всяка почивка е наложителен детайл, безапелационна е Нина, по тази причина подсеща, че лято 2019 година към този момент не e толкоз надалеч.
 Евростат: Всеки трети българин е пътувал за туризъм един път годишно Евростат: Всеки трети българин е пътувал за туризъм един път годишно
Около 30 % от българите, или съвсем всеки трети наш съотечественик, е направил най-малко един път туристическо пътешестване с персонална цел (зад граница или вътре...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР