Всеки сигнал за подслушване трябва да се проверен. Въпросът е,

...
Всеки сигнал за подслушване трябва да се проверен. Въпросът е,
Коментари Харесай

Радев за смените в службите: Защо останаха слепи и глухи за шкафчетата и 60-те млн. кеш на Божков?


" Всеки сигнал за подслушване би трябвало да се тестван. Въпросът е, че същите хора, които провеждат и организират тези подслушвания, би трябвало да ревизират самите себе си. Заради това се постановат кадрови промени ", съобщи президентът Румен Радев в събота във връзка абсурда за следене на опозиционни политици преди изборите на 4 април.

Преди дни съпредседателят на " Демократична България " и някогашен началник на конраразузнаването Атанас Атанасов пръв заяви, че са подслушвани 32-ма политици. Информацията бе доказана от служебния вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков, съгласно който измежду подслушваните е бил и министър председателят Стефан Янев, който преди да заеме този пост бе секретар на президента по защитата. Прокуратурата се зае да ревизира случая, редом с Рашков.

В събота ГЕРБ разгласи, че изказванията за подслушване на опозиционни политици са " интензивно мероприятие ", подхванато от хората на президента Радев, който не можел да елементарни разбиването на съветска шпионска мрежа от пенсионирани някогашни военни. Според ГЕРБ в този момент президентът желал да овладее спецслужбите посредством готвените от служебния кабинет кадрови промени на шефовете им, които са определени с мандати за съответните постове.

По-късно Радев отхвърли тези рецензии и попита реторично къде са били тези служби и ръководителите им в основни моменти от последните години.

" Къде бяха същите критици, когато тяхното държавно управление, което отговаряше за организацията и контрола на отбрана на класифицираната информация позволи не един, а пет български офицери, на които те са давали допуски до класифицирана информация, да бъдат пробити от непознати служби ? Защо беше тяхното безмълвие за три милиарда лв., изхарчени от тяхното държавно управление, от нашите пари за " Турски поток " , които в никакъв случай, повярвайте ми, няма да си върнем?! Къде бяха и за какво мълчаха 10 години, в които министър председателят Борисов забатачи безнадеждно интерконектора с Гърция и в този момент нямаме никаква действителна диверсификация?! А когато към тях постъпваше информация за 60 милиона изтеглени кеш от Васил Божков ?! Къде?! ", запита Радев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР