Всеки родител знае, че не е лесно да накара детето

...
Всеки родител знае, че не е лесно да накара детето
Коментари Харесай

4 доказани трика, с които да накараш детето да заспи бързо

Всеки родител знае, че не е елементарно да накара детето да заспи, изключително когато е по-малко. Сънят е извънредно значим за развиването на децата. Те имат потребност от повече пълноценни часове сън, с цел да се развиват вярно, да укрепят своята душeвност и да бъдат щастливи и спокойни. Има обаче разнообразни трикове, с които може да улесните заспиването на вашето дете, с цел да бъде бодро заран, когато го водите на детска градина или учебно заведение, да се понижи напрежението и да бъде развиването му пълноценно. Четири от тях ще разгледаме в този момент.
Без шоколад и сладко преди сън  
 От какво се нуждае детето съгласно зодията От какво се нуждае детето съгласно зодията
Овен  Детето Овен е непосредствено, пламенно и прочувствено, надарено със здравословен нарцисизъм и обич към независимостта. Хлапето се с...
Консумацията на сладки неща от децата би трябвало да бъде лимитирана, а преди сън – неразрешена. Шоколадът и разнообразни сладки произведения съдържат захар и какао, които пречат на нервната система да се отпусне и по този начин детето ще има проблем със съня. Съдържанието на кофеин в шоколада дава сила и кара децата да се усещат бодри, не сънливи, което няма да докара до елементарно заспиване.
Режим за сън  
Установете режим за лягане, който да се трансформира в табиет за детето и за неговия организъм. Лягането би трябвало да се става към един съответен час, събуждането също. Така организмът ще привикне по кое време е време да се ориентира към разпределяне и записване. Това е значимо за почивката на нервната система, мозъка и сърцето. Детето би трябвало да става и да си ляга едновременно. Ако това се случва в продължение на няколко дни, в даден миг то единствено ще знае, че е време за сън и ще заспива елементарно.
Без телевизия преди лягане
 Прочети това, преди да пробиеш ушите на бебето Прочети това, преди да пробиеш ушите на бебето
Колко сладки наподобяват бебетата с обеци. Много майки на дребни принцеси мечтаят да пробият ушите на детето си. Трябва ли да пробиете уш...
Или игра на смарт телефона, да вземем за пример. Тези действия не би трябвало да се случват преди сън, тъй като това разсънва нервната система и пречи на отпущането и надлежно на заспиването на детето. То би трябвало да свикне, че леглото е място за отмора, за успокоение и сън. Махнете всички странични дразнители като устройства, звуци, светлини, които биха могли да повлияят отрицателно на подготовката за сън на детето.
Музика
Ако въпреки всичко детето не може да заспи, може да опитате да му пуснете нежна музика за конфигуриране на мозъка към съня. Това могат да бъдат звуците на вода, класическа музика или специфични мелодии за сън. Те са основани, тъй че да отпускат съзнанието и да го подготвят към заспиване. Опитайте този метод в краен случай, а след време, когато детето порасне, ще премахнете музиката или ще оставите на него да реши по какъв начин му е по-лесно да заспива. Може да подберете плейлист или една и съща мелодия, която да стартира преди сън и да стопира малко откакто детето заспи. Така няма звучи цяла нощ и ще остави нервната система да си почива.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР