Всеки познава мушкатото отблизо. Това е цветето, чиито аромат ни

...
Всеки познава мушкатото отблизо. Това е цветето, чиито аромат ни
Коментари Харесай

Не е за вярване, че с МУШКАТО можете да излекувате това!

Всеки познава мушкатото от близко. Това е цветето, чиито мирис ни връща в предишното, когато сме били деца и сме лудували до безспир на село при баба и дядо.

Това е многогодишно цъфтящо растение, чиито стъбла са покрити с мъх. Цветето е обичано на безчет домакини, защото се отглежда елементарно и изобщо не е претенциозно. То разрешава да бъде засадено както в саксия, по този начин и в лехи в градината.

Съществуват обаче десетки предписания, свързани с лечебните свойства на растението. Ще споделим за една част от тях и сме сигурни, че в бъдеще ще са ви в действителност потребни и ще можете да се справяте с неразположението по допустимо най-лесния метод.

Какво лекува мушкатото?

С това цвете бихте могли да излекувате диария. За задачата е нужно да си приготвите запарка. Можете също да възстановявате границите на кръвното налягане.

Напълно допустимо е в домашни условия да си приготвите масло, чиито антисептични свойства оказват помощ при зарастване на рани. Това е научно потвърдено.

С цветето са се лекували в предишното и кожни проблеми, като гъбични инфекции, микоза, екзема и доста други.
 Как вярно да пресаждаме, поливаме и подхранваме мушкатото Как вярно да пресаждаме, поливаме и подхранваме мушкатото
Мушкатото е дълготраен любим на градинарите. То е елементарно за развъждане, цъфти и има прелестен мирис. Ето по какъв начин да го отглеждате във в...

Използвайки мушкато, можете да се спасите от дискомфорта и болката при хемороиди, както и бъбречни проблеми.

Ако инцидентно си порежете пръста и желаете час по-скоро раната да зарасне, това, което е належащо да извършите, е да откъснете листо от мушкато. То би трябвало да е зелено и повърхността му не трябва да е засегната.

Много нежно го измийте под течаща вода и по-късно го подсушете деликатно, тъй че нежните власинки да не бъдат отстранени. Обвийте пръста с него и по-късно поставете дишаща лепенка, с цел да фиксирате листото.

Още първоначално ще видите по какъв начин листа си е трансформирал цвета и се е напоил с жълтеникава течност или с кръв. Много скоро болното място ще стартира да спада и ще можете да движите пръста, без да усещате мощна болежка.

Отглеждайте това растение освен поради красивите му цветове, само че и поради неговите лечебни свойства. То е същински подарък от природата и ние би трябвало доста да го ценим!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР