Всеки път когато България е направила компромис с ценностите си,

...
Всеки път когато България е направила компромис с ценностите си,
Коментари Харесай

Асен Василев: Всеки път когато България е направила компромис с ценностите си, е навлизала в национална катастрофа

" Всеки път когато България е направила компромис с полезностите си, е навлизала в национална злополука. Компромисът е хубаво нещо, само че той може да се направи, в случай че имаш общо виждане къде би трябвало да бъде страната. Нашето виждане е, че нашата страна би трябвало да бъде европейска ".

Това разяснява в " Панорама " съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

" Сигурно сме създали неточности, има обаче няколко неща, които съгласно мен основни за метода, по който страната се развива. Направихме бюджет и 2 актуализации - първата в първия длъжностен кабинет, в който участвах, по-късно бюджета през януари и актуализацията през юли, които демонстрираха, че в България може да се води естествена европейска политика за понижаване на неравенствата, за естествени приходи, без да се подвигат налозите и без бюджетен недостиг ".

В момента вървят доста дейни диалози с " Демократична България ", удостовери Асен Василев. Заяви, че няма по какъв начин страната да върви напред, когато едни хора са добре, а други са зле. По думите му през миналата тежка година е забелязан най-големият растеж на българската промишленост, смесен с необятна обществена стратегия.

" Въпросът не е за неприятните и положителните, а това в каква България желаеме да живеем. Ние живяхме в България от латианмерикански вид макар Евросъюза. И господин Пеканов сподели, че няма правосъдна промяна и правдивост, че неравенствата, откогато влязохме в Европейски Съюз, се качиха трагично, тъй като беше натрапен политически, стопански и правосъден модел от латиноамерикански вид. Ние влязохме в политиката, тъй като желаеме България от европейски вид ".

Според Василев Народното събрание е бламирал еврозоната поради закона за Зелената карта.

" Видяхме и един доста по-прост спор - за това да се защитят дамите в България - толкоз противен спор аз не съм виждал в парламента- нямаше доза човечност в него ".

Вицепремиерът Атанас Пеканов, също посетител в " Панорама ", се съгласи с Василев по отношение на дебата за Истанбулската спогодба, само че спори с него във връзка с фискалната политика.

Атанас Пеканов: Аз не мисля, че господин Василев е ляв, не мисля, че и господин Василев мисли, че е ляв, само че би трябвало да кажа, че поради неговите думи видях за какво ставам по-консервативен фискално. Защото не е в този момент моментът - в най-голямата инфлация, в който би трябвало да наливаш пари - ти би трябвало да изтегляш пари.

" Българските компании бяха подкрепени с бюджета за коронавирус в първите два бюджета и с енергийните помощи в третия. Следващият пакет е квалифициран, вие имате опцията да го реализирате. Могат да се създадат заеми към дребния и междинен бизнес на половин рента, защто идващото нещо, което ще удари бизнеса, са високите лихви ", сподели той.

На въпрос за какво е дал своя вот срещу пазаруването на нови изтребители Ф-16, Асен Василев отговори, че няма по какъв начин да плащаме за втораата партида изтребители, без да сме получили първата.

" Джемкорп " е необвързващ меморандум, който е преустановен без никакви искания към българската страна, само че дано прокуратурата да си проверява, съобщи Асен Василев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР