Всеки път, когато Apple е търсила алтернатива за производство извън

...
Всеки път, когато Apple е търсила алтернатива за производство извън
Коментари Харесай

Вместо в Китай - в Индия: Apple планира да премести производството на батерии за iPhone 16

Всеки път, когато Apple е търсила опция за произвеждане отвън Китай, тя се е обръщала към Индия. Този път става въпрос за произвеждане на акумулатори.

Apple предизвиква доставчиците да преминат към създадени в Индия акумулатори за iPhone за идната линия iPhone 16. Гигантът желае посредством тази си стъпка да диверсифицира веригата за доставки. Това оповестява Quartz, базирайки се на Financial Times, който цитира анонимни източници.

Според източници на Wall Street Journal пък американската Apple възнамерява да създава над 50 милиона iPhone в Индия годишно през идващите две-три години.

Заради възходящото напрежение сред Вашингтон и Пекин, Apple освен усилва производството в Индия, само че създава телефони iPhone 15. Компанията ускорява физическото си наличие в магазините за търговия на дребно в Индия, като има отворени нови местоположения.
 Производството на iPhone нараства. Ще вдигне ли цените Apple?
Производството на iPhone нараства. Ще вдигне ли цените Apple?

Компанията може да трансферира по-високите цени на съставените елементи на своите клиенти през 2024-а

Огромният индийски конгломерат Tata Group към този момент пое интервенциите на заводите Wistron на доставчика на Apple и съгласно известия желае да поеме и ръководството на Pegatron.

Индия обаче към момента не може да се мери с китайското произвеждане във връзка с скорост, мащаб и даже качество. Липсва и инфраструктура, като автомагистрали и жп линии. Към това се прибавят и голям брой регулаторни спънки, открити след опълчването на границата с Китай.

През 2020 година Индия вкарва по-строги разпореждания, изискващи задграничните вложения от противоречивия комшия да бъдат утвърдени от централното държавно управление - което се ползва за множеството снабдители на Apple, тъй като са основани в Китай.

По-рано тази седмица японски снабдител на Apple TDK, разгласи, че основава оборудване в Манесар, щата Харяна, " за създаване на кафези за акумулатори, които ще се употребяват в #MadeInIndia iPhones ". TDK чака да стартира произвеждане през 2025 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР