Всеки отива на лекар, когато получи крайна нужда или силна

...
Всеки отива на лекар, когато получи крайна нужда или силна
Коментари Харесай

Лекар: Когато има проблем, българинът се допитва до интернет, вместо да посети доктор

Всеки отива на доктор, когато получи последна потребност или мощна болежка. Друга истина е, че когато има някакъв здравословен проблем, българинът първо се допитва до интернет или отива да си купува медикаменти от аптеката, вместо да посети лекар, което като цяло е неточност. Това показа в утринния блок на Нова телевизия началникът на детската урология в "Пирогов " доктор Стоян Пеев в Световния ден на здравето.

Той беше поканен в студиото, с цел да разкрие повече детайлности по отношение на неповторимата интервенция в "Пирогов ", при която хирурзи избавиха дете с извънредно рядка особеност.

,,Става въпрос за екстрофия на пикочния мехур, като това е най-рядката особеност в региона на урологията, при която детето се ражда без предна коремна стена. Досега с проф. Диян Енчев сме оперирали към 10 деца с тази особеност. Засега детето би трябвало да бъде задоволително мощно, с цел да може да му се радват родителите, а ние ще продължим наблюдението. Не е изключено да се наложат и още няколко операции'', изясни доктор Пеев.

,,Тъй като здравето е най-важната полезност, в България лекарите се стараем да даваме най-хубавите грижи.Не мога да кажа, че децата ни и ние сме болнави, тъй като заболяванията съществуват на всички места - Европа, Африка, САЩ… Но при децата е доста значимо профилактиката, те би трябвало да се наблюдават от самото начало'', добави още експертът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР