Всеки от първите седем комуникационни канала с най-голямо увеличаване на

...
Всеки от първите седем комуникационни канала с най-голямо увеличаване на
Коментари Харесай

Nielsen: TikTok и Instagram са най-предпочитаните социалните мрежи от рекламодателите

Всеки от първите седем информационни канала с най-голямо увеличение на приходите от реклама е цифрова платформа 11% от търговците по света имат намерение да усилят бюджета си за реклама в стрийминг аудио формати с над 50% до април идната година. Според Nielsen над половината от потребителите в Съединени американски щати избират да поддържат обществено ангажирани марки
Пандемията ускори вложенията на рекламодателите в цифровите канали и наклонността наподобява ще се задържи и през идната година. Според последното изследване на интернационалната анализаторска компaния Nielsen, извършено измежду близо 2 хиляди търговци от целия свят в интервала декември 2021 година - януари 2022 година, 70% от маркетинг експертите и притежатели на бизнеси считат да усилват разноските си за реклама в интернет. Основен приоритет на марките остава построяването на доверие в аудиторията.

Близо две трети (64%) от интервюираните показват, че обществените мрежи са най-ефективният канал за реклама, като съществена част от вложенията им са ориентирани към TikTok и Instagram. Стриймингът на аудио и подкастите също са основни съставни елементи в рекламния микс на фирмите, като притеглят 35% повече вложения. 11% от търговците по света имат намерение да усилят бюджета си за реклама в стрийминг аудио формати с над 50% доникъде на идната година.
Реклама Високи резултати за радио и малкия екран
Годишният отчет на Nielsen демонстрира, че 41% от интервюираните търговци смятат радиото за доста ефикасен информационен канал. Линейната телевизия се класира най-високо измежду обичайните медийни канали, като 47% от търговците показват, че са доста или извънредно уверени в успеваемостта й.

Близо половината (48%) от участниците в проучването означават, че са доста или извънредно уверени в успеваемостта на рекламата в стрийминг аудиото, 44% означават това за подкастите. Имейл маркетингът се класира най-високо във връзка с възприеманата успеваемост измежду цифровите канали, като 51% от търговците имат огромно доверие в успеваемостта му.

Въпреки множеството информация, която дават платформите за желанията на потребителите и методите, по които употребяват наличие, 36% от акнетираните означават, че достъпът до данни и извличането на потребни изводи продължава да е доста мъчно налично.

Докладът на Nielsen се основава на отговори от търговци, които ръководят бюджети от над милион или повече $ годишно от разнообразни промишлености, измежду които коли, финансови услуги, бързооборотни артикули, технологии, опазване на здравето, фармацевтични артикули, туризъм и търговия на дребно.
Реклама Свързани публикации Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (5 април) 5 април 2022, 09:21 Elliott и Brookfield Asset Management купуват Nielsen за 16 милиарда $ 30 март 2022, 08:46 Разпределение на телевизионния пазар в България 27 декември 2021, 10:47 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР