Всеки от нас понякога страда от подуване и тежест в

...
Всеки от нас понякога страда от подуване и тежест в
Коментари Харесай

Няколко трика да се справим с ПОДУТИЯ корем

Всеки от нас от време на време страда от отичане и тежест в корема, които освен, че не са приятни, само че и ни карат да изглеждаме напълно не в добра форма. Това са някои способи да контролирате подуването и да решите казуса дълготрайно.

Как да предотвратим подуването на корема?

Спрете газираното

Газираните питиета имат високо наличие на захари и сода, които водят до възпалителни процеси, нервират червата и корема и водят до образуването на газове и отичане. Избягвайте тяхната консумация, с цел да ограничите непотребното отичане.

Дъвченето на дъвка

Дъвченето е развой, който оповестява на стомаха ни, че скоро в организма ще влезе храна. Така той стартира да отделя сокове и ензими, които на празен корем водят до корозия на стомашната лигавица и отичане.

Правилното хранене

Как да се храним през лятото, с цел да избегнем отичане на корема?

Осигурете си задоволително влакнини и фибри в ежедневната си диета. Те се оправят с подуването и контролират стомаха. Такива са пресните плодове и зеленчуци, както и овесените ядки.
Пет неща, на които могат да се дължат проблемите ви със стомаха
Много хора в България имат проблеми със стомаха и корема, само че не си обръщат внимание. В даден миг това повлиява на техния метод на жи...
Прочети повече
Пробиотици

За богата чревна флора е нужно разнообразно хранене. Ако приемате идентична храна всекидневно, то в стомаха ви има потребни бактерии, които да разграждат единствено нея. Когато приемете друга храна, настава отичане. Приемайте пробиотици, които да обезпечават положително многообразие на положителните бактерии в организма ви.

Активност

Уседналият метод на живот води до забавена перисталтика на червата и задържането на газове. Започнете да тичате, спортувате или ходите повече. Така ще стимулирате тялото си да се освободи от насъбраното напрежение и да се движи по-леко и елементарно.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР