Всеки от нас използва белина в своята къща или апартамент.

...
Всеки от нас използва белина в своята къща или апартамент.
Коментари Харесай

4 грешки, които допускаме, когато използваме белина

Всеки от нас употребява белина в своята къща или апартамент. Защото тя е чудесно почистващо и дезинфекциращо средство. Много от нас обаче изобщо не обръщат внимание на грешките, които позволяват при потреблението на белина.

Кои са те?

1. ВДИШВАНЕ

Не осъзнаваме, че изпаренията на почистващите артикули, които дишаме, могат да причинят микро увреждания в дихателните ни пътища, което може да ни се отрази след доста години. Учените, учещи резултатите от почистването върху нашето здраве пресмятат, че положението на белите дробове след мнoгoкратно поемане на изпаренията от белина може да бъде сходно на това на тежък пушач.

Представете си дребна баня без прозорец. Почистваме мивката, душ кабината, ваната, почистваме тоалетната... Всичко това със затворена врата, постоянно се навеждаме ниско над повърхността, която се търка и хриптиме от самото начало. Ние вдишваме същите субстанции, които са предопределени за почистването на най-големите мръсотии и микроби.

Затова идващия път, когато почиствате, помислете дали в действителност желаете да вдишате всички тези субстанции и в случай че към момента не сте подготвени да замените белината с по-здравословни артикули, най-малко проветрете помещението по време и след почистването.

2. СЪЕДИНЯВАНЕ НА РАЗЛИЧНИ ПОЧИСТВАЩИ ПРОДУКТИ

Ако белината има такива прелестни свойства, може би може да се употребява за възстановяване на резултата и на други почистващи артикули? Не, не може! Моля, в случай че не знаете каква реакция може да възникне сред химикалите, не играйте на домашна химия и не ги смесвайте дружно! Някои връзки могат да бъдат доста рискови. Не вярвате? 

Най-опасните комбинации са:

Белина + Оцет

Белина + Спирт

Белина + амоняк (или почистващ препарат, съдържащ го)

3. ЧЕТЕНЕ НА РЪКОВОДСТВОТО

„ Никога не използвайте този почистващ препарат в композиция с белина. След измиване на тоалетната седалка, оставете седалката и капака за няколко часа повдигнати нагоре, без да оставяте почистващите препарати в тоалетната. Тези артикули нормално са доста нападателни и (генерираните пари) повреждат материала. Тоалетната седалка и капакът не би трябвало да влизат в контакт с почистващи препарати за тоалетни. "

Едва ли множеството от нас четат такива указания за прилагане на препарата.

От инструкциите на почистващия препарат можем да научим доста забавни неща, които ще улеснят работата ни и ще удължат живота на нашето съоръжение. Струва си да ги прочетете!

4. ЧЕТЕНЕ НА ЕТИКЕТИТЕ

Все повече хора четат съставките на храните и козметиката, само че надали някой поглежда етикетите на почистващите артикули /и белината/. Това е неточност. Знаем, че началото е мъчно, само че подсигуряваме, че всякога, когато вземете опаковката, ще ви бъде по-лесно. Имаме поради освен четенето на състава, само че и останалата информация на бутилката. Понякога ще разберете защо не би трябвало да употребявате белината, различен път ще се запознаете с забавно предложение за приложение. Все по-често производителите на почистващи препарати слагат информация върху опаковката за цялостния състав и даже за резултата на обособените съставни елементи. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР