Всеки от нас е имал моменти на безсъние, които прекарва

...
Всеки от нас е имал моменти на безсъние, които прекарва
Коментари Харесай

Безсъние: 22 доказани начина, които ще подобрят съня ви още тази нощ

Всеки от нас е имал моменти на бодърствуване, които прекарва в неспокойно въртене и безуспешни опити да заспи. Още по-неприятно и изнервящо е, когато би трябвало да станете рано, а часовникът към този момент демонстрира 3 след среднощ.  Такива обстановки изтощават целия ви организъм, а денят по-късно се трансформира в същински призрачен сън.

За наслада има огромен брой елементарно използвани метода, за които ще научите в публикацията: Безсъние: 22 потвърдени метода, които ще подобрят съня ви още тази нощ.

Безсъние

Безсънието е положение, при което човек мъчно заспива, елементарно се разсънва или и двете. То е тип разстройство на съня, което постоянно визира милиони хора по целия свят, най-много поради метода им на живот.

Когато човек страда от бодърствуване, нормално се разсънва изтощен, което затруднява осъществяването на ежедневните му задания и отговорности.

Продължителната липса на нужното количество сън води до проблеми със здравето, понижаване на трудоспособността и качеството на живот.

Съществуват разнообразни типове бодърствуване, които се характеризират в следните категории:
Първично бодърствуване – отключва се без забележима причина или вследствие на някакъв персонален проблем;Вторично бодърствуване – на фона на друго заболяване, нормално обвързвано с хронична болка;Остро (преходно) бодърствуване – интервали на нарушен сън с дълготрайност от една нощ до няколко седмици;Хронично бодърствуване – дефинира се с проблеми на съня през минимум 3 нощи на седмица за един или повече месеци.
Безсънието съвсем в никакъв случай не е инцидентно. Най-честите аргументи за бодърствуване включват:

Стрес

Смяна на работата, ново жилище, терзание за здравето или фамилията, загуба на непосредствен, бракоразвод или всички събития, които оценяваме като стресови и провокират тревога, могат да доведат до бодърствуване.

Депресия

Страдащите от меланхолия или спят прекомерно доста, или не могат да заспят.

Обикновено, нарушен баланс на веществата в мозъка или паниките, които депресията провокира, пречат на заспиването.

Психични разстройства

Шизофрения, биполярно разстройство и други психологични болести постоянно се съпровождат и от бодърствуване.

Медикаменти и хранителни добавки

Голям брой медикаменти, предписвани за разнообразни болести, могат да доведат до нарушавания в съня.

Такива са някои антидепресанти, медикаменти при сърдечни болести и нарушавания в кръвното налягане, противоалергични, обезболяващи, както и някои хранителни добавки за намаляване, съдържащи кофеин и други енергетици.

Кофеин, никотин, алкохол

Напитки съдържащи кофеин са добре познати, като стимуланти, които могат да доведат до редовно бодърствуване.

Никотинът в цигарите също работи като стимулант и пречи на заспиването.

Алкохолът от своя страна работи „ упойващо ” на нервната система и може да спомогне да заспите по-бързо, само че пречи за постигане на по-дълбоките етапи на съня и може да докара до чести събуждания през нощта.

Заболявания

Хронична болежка, положения водещи до затруднено дишане или постоянно уриниране могат да провокират усложнения в съня.

Точно съблюдаване на предписаното от доктор лекуване на даденото положение, може да спомогне за облекчение на безсънието.

Промени в работното време и пътувания

Пътуването със аероплан или работа на смени може да разстрои „ биологичния часовник ”, който управлява циклите на заспиване и пробуждане.

Лоша хигиена на съня

Като хигиена на съня се значат навиците, които могат да спомогнат за реализиране на по-добър и по-качествен сън.

Лошата хигиена на съня включва постоянно лягане по друго време, липса на комфорт и улеснение на мястото където спите, дълго лежане в леглото денем и други

„ Заучено бодърствуване “

Това положение се получава при хора, които прекалено много се тревожат, че не могат да заспят или се пробват прекомерно интензивно да го създадат.

Прием на огромно количество храна преди сън

Консумиране на малко количество храна преди лягане не е проблем, само че банкет на огромни количества, които довеждат до отичане, тежест в корема и даже сърцетуптене, могат да попречат съществено на заспиването и постигането на бездънен сън.

Сега е ред на предложенията, които ще ви оказват помощ да постигнете по-добър и по-качествен сън.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР