Всеки може да се подведе по Александър Николов!“ Тази статия

...
Всеки може да се подведе по Александър Николов!“ Тази статия
Коментари Харесай

Шараните на Републиката – без значение дали е Спас или Прокопиев

„ Всеки може да се подведе по Александър Николов! “

Тази публикация два дни се мъдреше на допустимо най-преден проект в уеб страницата „ Дневник “ – флагманът измежду медиите на обвинения олигарх Иво Прокопиев.

Предназначението на материала бе очеизвадно. Текстът трябваше да внуши на Прокопиевите сподвижници от „ Да, България “, че не са чак толкоз глупави, за каквито ги помислиха стотици хиляди в обществените мрежи.

Горките деятели на Да 1,6 (одобрението им съгласно последното социологическо изследване на обичаната организация „ Алфа Рисърч “). Те не са отговорни за наивността, граничеща с умопомрачителна нелепост. Просто опитвали да съберат силата на всички борци против MAFIATA. Та по тази причина години наред споделяли и коментирали статусите на техния съидейник Александър Николов. А другояче – Спас от Кочериново.

Фактите по отношение на измамата със самолетните билети я знаете всички. Но като че ли в общественото пространство убягна един колорит. Facebook обликът на господин Николов бе изтъкнат почитател на „ Да, България “. През цялата предизборна акция той е подкрепял групировката на Христо Иванов, ден преди вота пропагандира, ден след вота рони крокодилски сълзи за фундаменталния резултат (деклариран от Иванов като успех) от 2,96%.

Нещо повече – в постоянен разговор с Николов са хора от тясното управление на партията и нейни кандидат-депутати като Иво Мирчев, Емил Джасим, Алина Добрева, Александър Пелев, Теодор Михайлов, Виктор Стоянов(бивш заместник-министър на културата)….

Нещо още допълнително – фантомът Николов получава естрада в Клуб З – едно от най-уважаваните от умните и красивите издания (а другояче благосъстоятелност на подсъдимия олигарх Огнян Донев). Там скоро прочетохме апела на виновния му редактор Бедров (участник в подмолните схеми на различен клиент на Темида от клуба на олигарсите – Иво Прокопиев) страната да субсидира уебсайт като подопечния му, тъй като правил такава качествена публицистика, че свят да ти се завие. Толкова качествена публицистика вършат, че техен създател е Спас. Ама за това по-долу.

Нещо неуместно – блогарът(правописната неточност от уеб страницата на Българска национална телевизия е израз на истинския правопис) е включен по телефона, с цел да изрази способените си размишления и пристрастености.

Как се стига до това?

Александър Николов го е играел герой за правосъдната промяна, съперник на Цацаров, Движение за права и свободи, Борисов, Пеевски и там, които още са враговете на Прокопиев – наставник на умната и красива общественост във фейсбук.

В разследване това Николов получава утвърждението на глутницата. Без да познават даже незадълбочено, без да са виждали очите му, те прокарват негови текстове, пускат го в ефира на публичната телевизия, споделят мъдрите му мисли. Насърчават подправения профил да разяснява настоящи вътрешнополитически въпроси.

А част от тях даже му заредиха банковата сметка.

Опитвам се да се наместя в празната интелигентна и красива кратуна. Особено тази, работеща в медии. Стои си значи фенът на Да 1,6 заран рано на бюрото, разпореждат му някаква задача и той отваря лаптопа/фейса за помощ. Търси я, несъмнено, в редиците на „нашите“. Да не би инцидентно да настъпя мина, да попадна на зложелател аз!? И попадна на Спас.

Какво се желае, с цел да се изсипе и върху вас, уважаеми читатели, медът, амброзията, елеят и всички вероятни благородни примеси? А може и да намажете някое и друго евро. Необходимото изискване е единствено едно. Трябва да пишете и коментирате в унисон с вярната линия, задавана от началника Прокопиев. Ще кажете – ами за задачата е нужно да отидем на среща с него, както го направиха Радан Кънев и Христо Иванов. Съвсем не. Изписвам разпоредбите на мача ясно и просто (защото ние сме елементарни, не като тях – интелектуален, публичен, икономически и нравствен хайлайф на нацията), четете деликатно, няма да дублирам.

1. Харесвате във фейсбук партия „ Да, България “.

2. Искате другарство на всички действителни и нереални хора, които пишат под извисените им нравствено и ценностно статуси.

3. После влизате в уеб страниците на Прокопиев – „ Дневник “, „ Капитал “, „ Медиапул “. И почвате да споделяте публикациите, които са закачени най-отгоре.

4. И шараните сами ще лапнат кукичката.

Бъдете спокойни, няма заплаха да ви разкрият. Дори и да се усъмнят, че профилът е действителен, те ще замълчат. Просто тъй като са наясно, че множеството от остриетата им във фейсбук имат по няколко подправени самоличности. И усетилият се, че вашият облик е призрак ще си затрае по две аргументи:

– Не знае дали няма да скапе прикритието на някое от висшестоящите другарчета.

– И да е подправен, какво от това? Нали плюе по Цацаров, значи всичко е разрешено.

Пътят до славата е начертан и удебелен от гениалния Остап Бендер – Спас от Кочериново. На гърба на стадото овце, манипулирани и ръководени като матрьошки от господата Николов и Прокопиев, вие ще станете известни, значими, значими. Ще придобиете стабилен публичен престиж, може и да се замогнете.

Звучи като реклама на прахуляк за пране от Хорст Фукс (който се оказа Иван от забравих къде). Или като промо за присъединяване в кастинг на „ Биг Брадър “.

Само, че става дума за (най-сетне) изразилата се ясно душевна и ментална импотентност на „ Прокопитата “. Тези, които се подиграват на четящите Блиц и Пик, а в действителност са пет пъти по-глупави от тях. Защото се връзват на всеки, който малко по-умело ги води за носа. Стадо овце, на които сръчният овчар тегли ножа щом пожелае. Без значение дали се споделя Иво Прокопиев или Спас от Кочериново.

Или както споделя самият Спас: „ Не сте десни, елементарни сте! “

И за край, само че не на последно място.

Кога прокуратурата ще се самосезира за изнесените в медиите данни, че видни деятели на „ Да, България “ са съучастници на кочериновския Остап Бендер? Сред тях са: 1. Член на управлението на „ Зелените “; 2. Синът на ексдепутата от Национална движение „Симеон Втори" Владо Дончев; 3. Приближен на Саша Безуханова – бизнесдама, която е тясно обвързвана с обвинения олигарх Иво Прокопиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР