Всеки лидер прави грешки. За щастие от всеки провал може

...
Всеки лидер прави грешки. За щастие от всеки провал може
Коментари Харесай

Признайте провала и започнете да се учите от грешките

Всеки водач прави неточности. За благополучие от всеки неуспех може да бъде извлечена поука. В началото на кариерата ми като бизнесмен направих една от най-големите неточности, които един водач може да направи: пробвах се да жонглирам с прекалено много топки едновременно.

Това беше преди съвсем две десетилетия през първите няколко години от разрастването на моя стартъп. Вместо да отделя 100% от вниманието си на моята компания, както би трябвало, аз се пробвах да уравновесявам голям брой започващи планове едновременно – губейки както времето, по този начин и силата си за артикули и услуги, които не ме доведоха до на никое място. Днес обаче нещата стоят по по-различен метод – вместо да преследвам всяка дребна задача, вардя мозъка и силата си за огромните неща.

Едно от най-трудните неща в кариерата на човек е да си вземе уроци от неуспехите. За водачите може да бъде изключително мъчно да признаят неуспехите си и да се оправят с тях. Въпреки че неуспехът в нещо на работното място може да наподобява като края на света, аз имам вяра, че неуспехите са от значително значение за израстването и усъвършенстването в работата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР