Всеки изпитва стрес по време на работа. Факт е, че

...
Всеки изпитва стрес по време на работа. Факт е, че
Коментари Харесай

10 начина, по които успешните хора се справят със стреса

Всеки изпитва стрес по време на работа. Факт е, че в дребни дози стресът оказва помощ: държи ни нащрек, оказва помощ ни да осъществим периодите, предизвиква креативното мислене и придвижва хората и проектите  напред.

Но прекалено много стрес вреди. Най-активните и ефикасни хора имат тактики за справяне с непотребния стрес, които им оказват помощ да бъдат спокойни и уравновесени - даже когато се постанова да жонглират с дузина планове и периоди.

Как реализират това? С композиция от следните тактики:

1. Направете си лист със здравословни реакции към напрежението

Вместо да се опитате да удавите напрежението в храна или алкохол, да го излеете в ядосан изблик или да притъпявате възприятията си с телевизия или интернет, пробвайте се да извършите лист със здравословни неща, които можете да вършиме, когато се чувствате под стрес.

Тренировките може да оглавяват листата - даже една елементарна разходка или джогинг дават страховит резултат. Йогата е изпитан метод за разтоварване. Други хрумвания може да включват дълъг отпускащ душ, позвъняване на другар, писане в дневник, обичано занимание, обмисляне на почивка или търсене на нова (по-малко стресираща) работа.

2. Създайте си - и поддържайте - здравословни граници

Лесно е в днешния свят да бъдем свързани непрекъснато, само че това може да усили възприятието ни за стрес. Започнете като си поставяте граници за времето, в което проверявате служебната си поща. Ако сътрудниците или клиентите ви са привикнали, че ще отговаряте когато и да е, би трябвало да ги известите за новия си график.

3. Изключете

За да може в действителност да се отпуснете, ви би трябвало време, в което да не работите и не мислите за работа. Започнете, като си създадете място в календара, което е единствено за вас и не е оцветено от отговорности или грижи за работа. Вземете си отпуск и направете една същинска отмора надалеч от работата.

Или, в случай че не можете да си осигурите свободно време, когато не сте на работа, ангажирайте се с действия, които изискват цялото ви внимание и не могат да ви отвлекат от мисълта за работа.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР