Всеки има свой собствен интернет.Все пак можем да направим някои

...
Всеки има свой собствен интернет.Все пак можем да направим някои
Коментари Харесай

Употребата на социални медии се различава по раса и етническа при...

Всеки има собствен личен интернет.

Все отново можем да създадем някои систематизирания за въздействието им. Знаем, че потреблението на обществените медии може да навреди на психологичното здраве. Знаем, че това визира непропорционално доста младежите. Американската асоциация на психолозите издаде свързани с това здравни рекомендации тази година. И знаем, че девойките, които употребяват обществените медии повече от момчетата, са непропорционално наранени.

Но използването на обществени медии се разграничава и по раса и етническа принадлежност - а това се разисква доста по-рядко. Според ново изследване на Pew чернокожите и латиноамериканските младежи на възраст от 13 до 17 години прекарват доста повече време в множеството приложения за обществени медии, в сравнение с техните връстници от бялата раса. Една трета от латиноамериканските младежи да вземем за пример споделят, че са " съвсем непрекъснато " в TikTok, спрямо една пета от чернокожите младежи и една десета от белите младежи. По-голям % от латиноамериканските (27%) и чернокожите младежи (23%) са съвсем непрекъснато в YouTube спрямо белите младежи (9%); същата наклонност е годна и за Instagram.

Като цяло 55% от латиноамериканските младежи и 54% от чернокожите младежи споделят, че са съвсем непрекъснато онлайн, спрямо 38% от белите тийнейджъри; съгласно друго изследване чернокожите и латиноамериканските деца на възраст от 8 до 12 години също употребяват обществените медии повече от своите бели връстници.

Все още не разбираме изцяло за какво.

Но е значимо да се схванат аргументите за тези разлики и да се проучат последствията, изключително като се има поради, че съгласно някои откриватели по-ранните изследвания на потреблението на обществените медии са били ориентирани съвсем извънредно към белите младежи.

" Това, че тези деца са приковани към компютъра или телефона си, е тревожно ", сподели ми Аманда Калхун, клиничен помощник в Центъра за проучване на децата в Йейл, която учи расата и цифровите медии.
" Но би трябвало да се запитаме и за какво те са толкоз привлечени от обществените медии ", продължи тя. Дали посланията в обществените медии са тези, които изострят депресията и тревогата, или депресията и тревогата към този момент са били налице първоначално и обществените медии са метод за самолечение? "

Чернокожите и латиноамериканските деца употребяват обществените медии по друг метод от белите деца, сподели ми Линда Чармараман, шеф на Изследователската лаборатория за младежта, медиите и благосъстоянието в Центъра за дами в Уелсли. " В семействата на цветнокожите младежи е културно по-приемливо да употребяват технологиите по обществени и университетски аргументи спрямо семействата на белите ", споделя Чармараман. " Родителите не се тормозят толкоз доста за това. Не се срамят толкоз доста от това ".

WhatsApp, извънредно известен в Латинска Америка, се употребява от латиноамериканските младежи повече, в сравнение с от други демографски групи на същата възраст. Испаноезичните младежи постоянно работят и като " цифрови медиатори " за своите родители, които може да имат по-слаби умения по британски език и цифрови технологии.

Не е изненадващо, че разликите в потреблението на обществените медии отразяват неравенствата в действителния свят. До огромна степен заради по-ниските си приходи чернокожите и латиноамериканските младежи по-рядко имат широколентов достъп или компютри вкъщи. Това ги кара да употребяват непропорционално постоянно смарт телефоните си, където приложенията за обществени медии пингват, вибрират и уведомяват. Лучия Магис-Вайнберг, доцент по логика на психиката във Вашингтонския университет, която учи младежите и технологиите, съпоставя потреблението на интернет през телефона с гмуркане с шнорхел, до момента в който компютрите разрешават по-скоро гмуркане с акваланг.

Телефоните най-малко са постоянно там. " Като цяло знаем, че младежите от малцинствените общности имат по-дълги пътувания до работа, по-малко благоприятни условия за извънкласни занимания, по-малко запаси ", сподели ми Магис-Вайнберг. Възможно е да нямат места, където да се срещат безвредно с другари наблизо; обществените медии са по-достъпна опция. " Но би трябвало да се запитаме ", добави Магис-Вайнберг, " какво замества потреблението на обществените медии? "
Според специалистите отговорът включва присъединяване в спортни занимания, персонално другарство, извънкласни клубове и действия, опознаване на природата, четене и други

Нека разгледаме единствено четенето, което също е обвързвано както с психологичното здраве, по този начин и с достиженията в учебно заведение. Според последния отчет на Scholastic за детското и фамилното четене процентът на децата на възраст сред 6 и 17 години, които четат постоянно, е понижен от 37 % през 2010 година на 28 % през 2022 година С напредването на възрастта тези числа внезапно понижават: 46 % от децата на възраст сред 6 и 8 години ще четат постоянно през 2022 година, до момента в който при децата на възраст сред 12 и 17 години този % ще бъде едвам 18. И този спад е обвързван с потреблението на интернет. Всичко това поражда вероятността разликите в потреблението на интернет на собствен ред да засилят общия спад и съществуващите разлики в четенето с схващане сред расовите групи измежду възрастните. Средното на ден време, прекарано в четене на глава от популацията съгласно етническата принадлежност през 2022 година, е 0,29 часа за белите възрастни, 0,12 часа за чернокожите възрастни и 0,10 часа за испаноговорящите.

С други думи, една от заплахите е, че обществените медии освен отразяват разликите в действителния свят - те могат и да ги задълбочат.

По-голямото потребление на обществените медии от чернокожи и латиноамерикански младежи " може да спомогне за затвърждаване на неравенството в обществото, защото по-високите равнища на потребление на обществените медии от децата са потвърдено свързани с неподходящи последствия като меланхолия и тревога, непълен сън, хранителни разстройства, неприятно самочувствие и по-голямо излагане на онлайн тормоз ", сподели ми Джим Стейър, създател на Common Sense Media.

Както постоянно се случва, децата, които са най-засегнати, евентуално са минимум готови да се оправят с следствията. Аким Марш, медицински шеф на Дома за интегрирано поведенческо здраве в нюйоркска фондация, която е и организация за обществени услуги, споделя, че измежду стотиците най-вече чернокожи и латиноамерикански деца, които вижда от общности с по-малко запаси, потреблението на обществените медии постоянно е главен проблем или се появява по време на лекуването. Децата, които ги употребяват постоянно, също по този начин постоянно реагират с травматични усеща и повтаряща се тревога.

" Начинът, по който използването на обществени медии се показва, е като нещо, което интензивно вреди ", сподели ми Марш. " Децата от тези общности към този момент имат малко преимущества и по-малко благоприятни условия, изясни той. Възможно е да нямат достъп до стратегии за извънкласни занимания. Често са в семейства с един родител. Липсват им мрежи за поддръжка. Мисля, че в дълготраен проект ще забележим действителни разлики в отрицателното влияние на обществените медии във въздействието върху тях ".

За да разберем по-добре по какъв начин би изглеждал този дълготраен интервал, би трябвало да отидем оттатък спомагателните проучвания. Нуждаем се и от по-голяма информираност за разликите, а най-вероятно и от незабавни дейности. Това, от което не се нуждаем, е следващото " ненадейно ", само че за жалост закъсняло осъзнаване, че нещо доста, доста се е объркало с американските деца, само че ние сме били прекомерно заети да гледаме в друга посока.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР