Всеки има свое определение за идеално време. Някои могат да

...
Всеки има свое определение за идеално време. Някои могат да
Коментари Харесай

Рай! Дестинации, където времето винаги е хубаво

Всеки има свое определение за идеално време. Някои могат да прекарат всичките 365 дни от годината, облечени в най-топлите си зимни облекла и да покоряват скатовете.

Но има и такива, за които няма по-хубаво нещо от слънце и плаж, и няма да им липсва даже снежинка сняг, написа Блиц.

Но може би множеството ще се съгласят, че лекият пролетен и летен климат е обичан и подобаващ за прелестен ден в планината, пикник в парка, а за какво не и боси, разхождайки се по прохладния бряг?

Истината е, че по света има места, които са благословени с точно такова време  и когато и да отидете, няма заплаха да останете разочаровани.

Вижте няколко дестинации, на които пролетта и лятото са целогодишни, а слънчевите часове не свършват.

Лоджа, Еквадор



Този постоянно подценяван еквадорски град може да се похвали със междинна температура от 20-22 градуса съвсем всеки ден от годината.

Считан за културната и музикална столица на страната и ситуиран директно до народен парк Подакарпъс, не е мъчно да се разбере за какво той е прочут и като " Долината на усмивките ".

Кил Девил Хилс, Съединени американски щати

Град на плажа, чиито температури са известни с това, че нямат огромни амплитуди. През лятото температурите са към 25 градуса, до момента в който през зимата рядко падат под 10 градуса.

Рио де Жанейро, Бразилия



Лятото в Рио нормално се простира от декември до март и макар че температурите от време на време стигат до близо 40 градуса, ниските равнища на мокрота поддържат климата прелестен.

Като цяло междинната температура е към 30 градуса, а през най-студения сезон пада до 20-25 градуса.

Каилуа Кона, Хавай



Тук, както и в огромна част от Хаваите, целогодишната температура рядко пада под 25 градуса и съвсем в никакъв случай не надвишава 30. Като всяко тропическо място, тук дъждовете не са изключение, само че като цяло Каилуа Кона се радва на повече слънчеви часове.

Малага, Испания



Разположен на южното крайбрежие на Испания, през летните месеци (от юни до септември) Малага се радва на близо 11 часа слънчева светлина всеки ден. Средната температура през това време е сред 25-30 градуса, а ниските равнища на мокрота подсигуряват, че даже най-горещите дни остават приятни.

Известно е, че има един от най-топлите зимни сезони в цяла Европа, даже най-студеният месец (януари) тук е към 15 градуса.

Кипър



Дългите лета в Кипър (от май до октомври) могат да бъдат доста горещи, само че въздухът остава изсъхнал, а хладният бриз от морето е доста прелестен.

Пролетта е спокойна и суха със междинни температури 15-20 градуса, само че с помощта на средиземноморското си местонахождение, облаците са необичайност, а островът е затрупан със слънчева светлина съвсем всеки ден от годината.

Лигурия, Италия



По-голямата част от популацията на Лигурия живее наоколо до брега, което е обяснимо поради топлото, слънчево време, на което да се любуват през огромна част от годината.

Не прекомерно горещите летни температури нормално са в границите на 20-25 градуса, а Алпите пазят от северните ветрове и климатът е доста по-мек, спрямо други региони на Италия.

Марсилия, Франция



Вторият по величина град във Франция - Марсилия, е прочут с меката си зима и топло, изсъхнало лято. През летния сезон (юни до август) междинните температури са към 25 градуса, а късата зима (декември до февруари) е към 15 градуса.

Крайстчърч, Нова Зеландия



Североизточна Нова Зеландия е известна с хубавото си време. Лятото е от края на декември до февруари, като междинните стойности са към 25 градуса.

Зимните температури са по-ниски, само че тук сезонът в никакъв случай не се счита за рисков и температурите нормално падат сред 10-15 градуса.

Гибралтар, Испания



Друг средиземноморски климат, който може да се похвали с 11 часа слънцегреене всеки ден през летните месеци (юни-септември) и най-много умерени температури, които съвсем в никакъв случай не падат под 20 градуса.

Единствено тук преваляванията са тези, които могат да скапват хубавото време.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР