Всеки ход на Израел да окупира отново Ивицата Газа би

...
Всеки ход на Израел да окупира отново Ивицата Газа би
Коментари Харесай

На живо: Байдън казва, че окупирането на Газа от Израел би било „голяма грешка“

Всеки ход на Израел да окупира още веднъж Ивицата Газа би бил „ огромна неточност “, сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в изявление, оповестено в неделя, до момента в който израелските войски се приготвят за сухопътна инвазия. |

04:53 сутринта: Байдън назовава убийството на мюсюлманско момче „ отблъскващ акт на ненавист “

Президентът Джо Байдън в неделя осъди смъртоносното намушкване с нож против шестгодишно мюсюлманско момче, което полицията свърза към продължаващата война Израел-Хамас, като „ отблъскващ акт на ненавист “.

„ Този ​​ужасяващ акт на ненавист няма място в Америка и опонира на нашите съществени полезности: независимост от боязън за това по какъв начин се молим, в какво имаме вяра, и кои сме ние “, сподели Байдън в изказване, добавяйки, че се моли за възобновяване на майката на момчето, която също беше тежко ранена при нападението.

02:36 сутринта: Байдън: Хамас „ не съставлява всичко палестинския народ

Всеки ход на Израел да окупира още веднъж линията Газа би бил „ огромна неточност “, сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в изявление, оповестено в неделя, до момента в който израелските войски се приготвят за сухопътна инвазия.

Израел, търсещ възмездие за офанзивата на Хамас на 7 октомври, разгласи война на въоръжената формация, като стартира безмилостна бомбардировка и предизвести повече от един милион души в Северна Газа да се реалокират на юг преди интервенцията.

Попитан от новинарската стратегия на CBS 60 Minutes дали би подкрепил всяка окупация на Газа от американския съдружник, Байдън отговори: „ Мисля, че това би било огромна неточност. “

Хамас „ не съставлява целия палестински народ “, продължи той.

Но нахлуването и „ разбиването на екстремистите “ е „ належащо условие “, добави той.

Ключови събития от неделя, 15 октомври:

300 палестинци бяха убити, най-вече деца и дами, до момента в който 800 други са били ранени в Ивицата Газа в събота, съгласно министерството на опазването на здравето в крайбрежния анклав.

Броят на починалите в Ивицата Газа се повиши до 2329 убити палестинци и 9714 ранени в неделя сутринта, съгласно Газа здравно министерство, което го прави най-смъртоносната война в Газа за палестинците до момента.

Медици в Газа предизвестиха в неделя, че хиляди може да умрат, защото лечебните заведения, цялостни с ранени хора, изпитват обезверено дефицит на гориво и съществени консумативи.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, по време на спешна обиколка в Близкия изток, се срещна в неделя с де факто държател на Саудитска Арабия, който е спрял нормализирането с Израел.

Израелската войска сподели, че е нанесла удари в Ливан в неделя след противотанков ракетен огън към гранична общественост, в последния случай на трансграничен обстрел.

Съединените щати са организирали транспортен съд, който да изведе американци от Израел до Кипър в понеделник, сподели посолството на Съединени американски щати.

(FRANCE 24 с AFP, AP и Reuters)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР