Всеки гражданин, който е бил на територията на Китай или

...
Всеки гражданин, който е бил на територията на Китай или
Коментари Харесай

Ананиев: Карантина за всеки влязъл от Китай у нас

Всеки жител, който е бил на територията на Китай или в други страни, в които е публикуван новият ковид, ще бъдат подложени на доста задълбочена и щателна здравна инспекция и наблюдаване.
Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев след заседание по отношение на взетите ограничения за ограничение на ковид в България.
Още със стъпването на територията на Република България: на летище „ София “ или на някое от другите ни летища – Варна, Бургас, жителите ще преминат през термокамерата, която е сложена на Министерство на вътрешните работи контрола. И откакто се откри, че има температура или друго неразположение, неотложно ще бъде ориентиран към ВМА в София или лечебните заведения, които сме определили във Врана и Бургас, и ще бъде под непрестанно наблюдаване, в случай че се наложи, и лекуване, съобщи Кирил Ананиев.
Тези хора, които не демонстрират съществуване на температура или неразположение, също ще бъдат сложени под карантина, само че тя ще бъде домашна и те ще бъдат следени от персоналния доктор, като това ще се отнася освен за тях, а и за техните фамилии, сподели още здравният министър.
Той заяви, че са обезпечени задоволително защитни материали – престилки, маски, ръкавици, шапки.
„ Настоятелно предлагаме на българите, където и да се намират в света, да не пътуват до Китай “. Това сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева след заседание при премиера, в което участваха министрите на опазването на здравето и на вътрешните работи по отношение на ограниченията за ограничение на ковид.
Заради болестта страната ни покачва до IV степен равнището на риск, разгласи Захариева:
„ Имаме подготвеност да вдигнем и до оптималната пета степен, само че това ще се случи в понеделник или във вторник. Наблюдаваме обстановката “.
Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че рекомендациите към българските жители не са дейности против Китай:
„ Страховете към този момент в света са огромни. В България са такива и ние сме длъжни, отново споделям, за няколко седмици, до момента в който се откри това решение, да се опитаме оптимално да ограничим придвижването “.
През идната седмица в Брюксел здравните министри на Европейския съюз ще се срещнат, с цел да бъдат набелязани спомагателни ограничения за деяние.
Припомняме, че общият брой на заболелите от пневмония, провокирана от новия вид ковид в Китай, доближи 11 791 души, а умрелите станаха 259 души. След като Англия, Русия и Швеция към този момент потвърдиха първите случаи на ковид, болестта към този момент е пламнала във всеки контитент на Земята. Днес се чака да бъдат евакуирани нашите сънародници, които бяха блокирани в Ухан. Вероятно двама от тях ще дойдат в България. Трима са поискали да изоставен Китай, едната от тях, студентка, е с двойно поданство и към този момент е пристигнала в Германия, където е предпочела да остане. Веднага след завръщането си в  България, другите двама ще бъдат настанени във Военномедицинска академия (ВМА), където ще останат за наблюдаване в пространства със специфичен достъп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР