Всеки ден във всеки магазин от големите търговски вериги се

...
Всеки ден във всеки магазин от големите търговски вериги се
Коментари Харесай

Бум на кражбите от магазини

Всеки ден във всеки магазин от огромните търговски вериги се записва кражба. Пикът на похищенията е през декември и януари, заяви бТВ.

От бранша са сметнали, че загубите от обири за една година са 0,15 % от оборота, като това съставляват над 6 милиона лв.. Всеки ден се записват по над 400 обири.

Боян Михайлов разпознава от надалеч недобросъвестните клиенти. За 7 години като началник на отдел „ Сигурност” в една от най-големите вериги магазини, профилира средностатистическия апаш като мъж на възраст сред 18 и 45 години: „ Не можем да ги определим като небогати или хора, които имат потребност. Една огромна част от крадците са професионално заинтересовани”.

Най-атрактивни и за експертите, и за дилетантите, са алкохолните питиета, козметичните артикули, млечни и шоколадови произведения, както и кофеиновите питиета. Подбират се както часовете за осъществяване на закононарушението, по този начин и местата.

Най-често откраднатото се прикрива с други артикули или с облекла. Тенденцията демонстрира, че от ден на ден крадци са дами, а междинната стойност на всяка предотвратена кражба е 15 лв..

Освен от обири загуби търговците търпят и от клиенти, които се хранят, до момента в който пазарят или имитират, че пазарят. Специалистите по сигурност даже описват, че не са необичайност случаите родители да насърчават децата си да похапват от насипните артикули, най-чести ядки и бонбони.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР