Всеки ден срещаме грубияни, неучтиви хора, досадни и агресивни чиновници,

...
Всеки ден срещаме грубияни, неучтиви хора, досадни и агресивни чиновници,
Коментари Харесай

Как да се справим с грубияните?

Всеки ден срещаме грубияни, неучтиви хора, досадни и нападателни служители, написа Мениджър Нюз. Цяло изтезание е да се поддържа връзка с тях! Те спъват ритъма на живота ни, качват кръвта в главата ни и не ни оставят да избягаме от нездравословния за здравето стрес.

За битката с грубияните е нужно на първо място да ги познаваме. Какви хора са те? По какъв метод съумяват да ни раздразнят? Според логиката на психиката изискванията за възникване на грубостта са три:
 

  •     Провокацията. Много постоянно грубите забележки са просто опит да ви извадят от зоната ви на комфорт и да ревизират реакцията ви. Към сходен вид неучтивост прибягват по предписание хора като младежите, околните и хората, които желаят да ви унизят обществено (например тези сътрудници, които можем да назовем приятели-врагове).
  •     Изразите на стрес. Това са прояви на неспокойствие, провокирани от очакване или боязън. На подобен вид неучтивост може да се натъкнем да вземем за пример на опашките или в метрото, което е спряло сред станциите.
  •     Самозащитата. Превантивната и непровокирана неучтивост е присъща за хора от обществени групи, които се възприемат като по-ниски в обществената подчиненост – обслужващ личен състав, служащи и защита.

Какво да вършим?

1. Игнорирай грубиянина

Особено в случай че се пробва да те предизвика. Не отвръщай с отвращение, възмущение или засегнатост – направи пауза, с цел да успокоиш страстите си, и се върни към естествения си темп на живот и работа. Кажи нещо, с което да смениш тематиката, да вземем за пример: „ Е, в случай че не възразявате, предлагам да гласуваме – кой желае да сложим нова кафемашина в кухнята? ”.

2. Мобилизирай остроумието си

Остроумните отговори понижават напрежението, когато ставаш жертва на грубиянина пред очите на други хора. Ако си се вцепенил и не можеш да измислиш заслужен отговор, напомни си подготвена полусмешна фраза, да вземем за пример: „ Всеки човек е прав по своему, а съгласно мен – не е ”. Мисли за Чандлър Бинг от сериала „ Приятели ”. Той отлично умееше да се оправя в такива обстановки.

3. Хипнотизирай събеседника

За това не са нужни особени гении. Просто смъкна тембъра на гласа си повече от естественото и забави скоростта, с която приказваш. При това гледай грубиянина втренчено в очите и кажи всичко, което ти се коства належащо. Но не ругай и не си изпускай нервите.

4. Благодари

Каквото и да кара индивида насреща да бъде недодялан, в отговор той наложително чака да чуе или друга неучтивост, или знак за капитулация. Той вътрешно се готви за такива реакции. Затова го изненадай, като кажеш „ Благодаря ” за съвета и упътванията. Това ще го обърка и напряко ще го унищожи.

5. Прекъсни го

Този способ работи изключително добре, когато индивидът против теб бълва продължителни и еднообразни излияния. Задай му непредвиден въпрос: „ Бихте ли ми споделили какво е атмосферното налягане през днешния ден? ”. Със сигурност ще млъкне, до момента в който обмисля какво му се е случило.

По материали от Maxim

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР