Всеки ден пишете домашните на детето си и го карате

...
Всеки ден пишете домашните на детето си и го карате
Коментари Харесай

Майката „хеликоптер“: ако правите следните неща, и вие сте такава!

Всеки ден пишете домашните на детето си и го карате на учебно заведение с джипа надали не до прага на класната стая? Тогава просто няма смисъл да решавате нашия тест. Останалите майки, апелирам, заповядайте!

Разбира се, всички малко или доста сме склонни да покровителстваме децата си, само че в метода, по който го вършим, има дълбоки нюанси и крайности. Подозирате, че сте майка „ хеликоптер “? Тогава този тест е тъкмо за вас. Отговорете просто с „ да “ и „ не “ и ще ревизирате дали опасенията ви са оправдани, или не.

1. Карате всяка заран детето с колата на учебно заведение и го придружавате чак до класната стая. Подреждате тетрадките и моливите на чина му и не си тръгвате, до момента в който търпението на учителя не се изчерпи и не ви изпъди. Ходенето пешком е рисково – изключително когато съществува риск отрочето ви да бъде прегазено от големите джипове на другите майки. 

2. Смятате сина си минимум за идващия Андре Агаси, а щерка си - за новата Щефи Граф. Разбира се, въобще не преувеличавате, а откровено сте уверена в суперталанта му (й). И да не би другите да пропуснат да видят това, което виждате вие, печете сладкиши за треньора и присъствате на всяка подготовка и всеки мач, залепени до самия корт. В края на краищата знаете най-добре по какъв начин би трябвало да се извършва сервис или да се посреща топката и коментирате ударите на всеослушание.

3. Децата не се насилват. Оставят се да се развиват и да играят свободно. Това смешка ли е? В понеделник щерка ви (добавяте името й) върви на балет за надарени деца, във вторник на британски за напреднали, в сряда има подготовка по джудо, в четвъртък тенис при фамозен треньор, а в петък – урок по флейта за музикални дарования.

4. Предстои годишната екскурзия на класа (или групата в детската градина). Още преди две седмици сте си опаковали багажа. Не можете да пуснете детето си да пътува самичко с непознатата учителка, невъзпитаните съученици и така нататък А и по какъв начин ще следите какво прави Иванчо (попълвате името на сина си) или Марийка (името на щерка си) от самото начало? Ето за какво към този момент сте приготвили 150 пластмасови кутии с храна. В края на краищата децата ви не ядат всичко. Те са като расови коне, които при най-лекия ветрец хващат хрема. Учителката си няма разбиране от това. О, не ви позволяват да придружите рожбите си? Е, тогава най-малко да им прикачите по един GPS!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР