Всеки ден пешеходци преминават през столичния булевард „Княз Александър Дондуков”

...
Всеки ден пешеходци преминават през столичния булевард „Княз Александър Дондуков”
Коментари Харесай

Кой и как решава къде да има пешеходни пътеки в София?

Всеки ден пешеходци минават през столичния бул. „ Княз Александър Дондуков” без да се съобразят с това, че могат да попаднат под гумите на колите. Това разкрива „ Нова телевизия “.

Илиан Антонов се е заел да брои какъв брой хора пресичат пътното платно, с цел да потвърди, че на мястото е належащо да бъде построена пешеходна пътека. „ Негласно целият квартал пресича на това място. Защото двата светофара, на които може да се пресече, са доста надалеч един от различен – на 300 метра. Страшно доста хора пресичат тук, тъй като има пряк достъп до парк „ Заимов”. Няма нито пешеходна пътека, нито светофар, които да са задоволително покрай спирката на градския транспорт”, изясни той.

Илиан неведнъж упорства на мястото да бъде положена маркировка, само че няколко пъти получава отвод от Столична община. „ Минималните критерии за разчертаване и отделяне на пешеходна пътека са през нея да минават най-малко 50 индивида на час. Правени са преброявания. И при двата пъти не са регистрирани такива бройки пешеходни преминавания”, изясни инж. Димитър Петров, шеф на дирекция „ Управление и разбор на трафика” към Столична община.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР