Всеки ден ни остава време само за спешните неща, а

...
Всеки ден ни остава време само за спешните неща, а
Коментари Харесай

Трикове за по-ефективно сушене на дрехите в сушилнята

Всеки ден ни остава време единствено за незабавните неща, а сушилнята може да бъде идеалният апарат за икономисване на време.

Начинът на потребление, който прилагате, ще повлияе на качеството на облеклата, спестяването на консумация и живота на уреда. Даваме ви препоръките, от които се нуждаете, тъй че сушилнята да е вашият съдружник за тази зима.

Съвети за вярното потребление на вашата сушилня 

1. Запазете качеството на облеклата си посредством адаптиране на температурата

За да запазите облеклата като при първото обличане, би трябвало да знаете, че най-важното е да адаптирате температурата към типа материя, която сте поставили в барабана.

Със сигурност вашата сушилня има характерни стратегии за всяка тъкан. Тези персонализирани стратегии работят посредством датчик за остатъчна мокрота, който открива степента на мокрота в облеклата и ползва подобаващата температура и време за сушене.

За да извършите това, не забравяйте да погледнете етикета на дрехата, той ще ви даде всички нужни улики за това дали е подобаващ за машинно сушене и от каква температура се нуждае, с цел да поддържа външния си тип.

Запомнете:

Естествените материи като памук и лен могат да се свият. Ако нормално употребявате този вид дреха, изберете такава със съобразени стратегии за тези материи.

Използвайте стратегии за парещ въздух, с цел да завършите сушенето на влажни облекла, за второ сушене на дебели облекла или за сушене на вълна, спортно облекло и плюшени играчки.

Можете да употребявате стратегии за леден въздух, с цел да премахнете миризмите, без да се постанова да изплаквате.

Никога не поставяйте гума, пяна, перли или пайети в сушилнята.

Можете да употребявате изсъхнал омекотител или сушилни листове за безпрепятствено покритие с обичания ви мирис.

Спестете сила, като не се постанова да пуснете сушилнята два пъти. 

За да спестите от консумация, би трябвало да вземете поради натоварването, което нормално поставяте, и потенциала на вашето устройство. Вашата идеална сушилня за облекла е тази, чийто потенциал е малко по-голям от този на вашата перална машина. Имайте поради, че облеклата влизат мокри и тежат повече.

Идеалното натоварване би се състояло от разнообразни облекла от една и съща материя и тегло.

Освен в случай че нямате сушилня с горно зареждане, нашият съвет за икономисване на пари е да не поставяте прекалено много облекла в сушилнята. Уредът ще изразходва доста сила, с цел да може да изсуши огромен товар. Освен това, в случай че увеличите натоварването, облеклата ви ще се набръчкват повече и ще има повече изхабяване на тъканите.

Експертите предлагат да оставите 20% от барабана на сушилнята свободни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР