Всеки човек, с когото прекарвате време, разговаряте и си взаимодействате,

...
Всеки човек, с когото прекарвате време, разговаряте и си взаимодействате,
Коментари Харесай

Ако искате да бъдете истински щастливи, спрете да давате енергията си на неподходящите хора

Всеки човек, с който прекарвате време, разговаряте и си взаимодействате, гълтам силата ви по един или различен метод.

По-скоро ние самите даваме нашата сила на всички тези хора към нас – непринудено и без даже да мислим за това.

Единственото нещо е, че този развой не е толкоз безопасен, колкото наподобява. Тоест, в случай че споделяме сила с положителни хора, те те дават своята позитивна мощ в подмяна, само че в случай че даряваме сила с неприятни хора, тогава единствено губим.

Ако в действителност желаете да бъдете щастливи, би трябвало да спрете да давате силата си на токсични, ядосани и нечестни хора.

Човекът е пламенно създание, само че запасът му не е безграничен. Това значи, че е безразсъдно и рисково да споделяте силата си, жизнеността си с тези, които ви възприемат просто като бензиностанция. Запомнете –  ако тези хора не ви оказват помощ да растете, в случай че ви задържат и ви дърпат обратно, не ги оставяйте в живота си.

Щастието въобще не включва голяма навалица, тъй че да не е ужасно даже от време на време да ни е самотно.

Щастието е когато верните хора са наоколо. Тези, с които се чувствате добре, тези, с които израствате и ставате по-добри.

В нашия свят можете да срещнете тези, които сякаш не вършат преднамерено нещо погрешно, само че основават възприятие на огромен дискомфорт. Те просто се хранят с вашата сила, лишават ви от мощ и убеденост, а самите те бързо пристъпват напред в търсене на нова жертва. Наистина ли желаете да бъдете „ бензиностанция “ за тях?

Най-тъжното е, че това не постоянно са преминаващи познати или сътрудници, бизнес сътрудници. Точно противоположното, те постоянно са най-близките ни другари и даже членове на фамилията. И тогава даже не подозираме какво е предизвикало загубата на мощ и тежест в душата.

Това е и проблем, и решение, тъй като рано или късно те ще смъкват маските си и ще се появят в цялостния си „ искра “, без маска или грим. И тогава всичко зависи от вас – какъв избор ще извършите.

Факт е, че тези хора няма толкоз елементарно да желаят да изгубят толкоз скъп източник на сила – вас. Те ще изброят всички „ жертви “, които са създали за вас …

Но задачата им е една – да управляват своята „ бензиностанция “, с цел да не излезете от въздействието им. В края на краищата, щом се отдалечите от тях и погледнете обстановката от различен ъгъл, ще станете напълно друг човек. По метода, по който постоянно е трябвало да бъде. Ще се научите да се радвате още веднъж и да бъдете щастливи.

Вие и единствено вие определяте обществения си кръг. Фактът, че някой се интересува от вас, че ви намира за комфортен човек, е извънредно негов проблем.

Оставете го да търси другаде: не трябва да позволявате на хората, които попречват растежа ви да бъдат с вас.

Вие носите отговорност за живота си и можете да изберете кой да бъде в него и кой няма право да влиза там. Освен това не е нужно да обяснявате и да се извинявате.

Разбира се, всеки привиква с избрана среда, с хората, тъй че първоначално те даже може да ви липсват. Но всичко това ще мине доста скоро и ще се почувствате същински свободни. Факт е, че възрастните не се трансформират и колкото и да желаете, няма да превърнете токсичния и лицемерен човек в добър…

А той, апропо, въобще не се счита за подобен. Много е значимо да признаете тази истина. В противоположен случай токсичните хора ще се появяват още веднъж и още веднъж в живота ви. И вашата задача е да се отървете от тях един път, пробвайте се да не им позволявате да се доближават прекалено много в бъдеще.

Имайте поради, че в случай че някой приказва неприятно за другите във ваше наличие, тогава най-вероятно той приказва и за вас зад тила ви. Обърнете внимание на такива ясни сигнали – това ще ви помогне да отстраните такива хора в точния момент.

Между другото, от време на време те могат да бъдат доста потайни, хитри и изобретателни. Тогава просто би трябвало да изчакате. Нито един човек не може да се преструва дълго време, тъй че отново ще се издаде – с думи, дейности или какъв брой отговорно приема обещанията си.

Не мълчете: неотложно му кажете – това е отлично опрощение да държите такива хора на разстояние.

Ако сте употребявани, афектирани или унижени, не се колебайте нито минута – изгонете тези хора от живота си.

Факт е, че когато ви боли, когато сте смутени и тъжни, те се хранят с вашата сила. Не се чувствайте задължени, отблъснете ги без да посочвате аргументи.

Първо, те към момента няма да схванат нищо, и второ, вие не дължите нищо на никого на този свят. Нека неприятните хора да се оправят сами с техните комплекси и други неща. Страхотно е в случай че въпреки всичко намерят в себе си сили и се трансформират, с цел да съумеят да бъдат също щастливи, само че това не е ваша грижа.

Всички ние сме просто посетители на тази планета и времето, отделено на всеки, е много малко. Ето за какво е толкоз значимо да употребявате скъпоценните години и дни от живота си върху тези, които си заслужават. Тези, които ни оказват помощ да израстваме и на които оказваме помощ да израстваме.

Не позволявайте на хората, които единствено ви употребяват или ви карат да се чувствате скапани, да ви откраднат щастието и насладата. Това е твоят живот и ти носиш отговорност за него.

Щастието не е толкоз мъчно, колкото си мислят някои хора. Веднага щом извършите „ проверка “ на вашата среда, като се отървете от токсичните хора, осъзнавате това.

Дошли сте на тази Земя, с цел да дарите благополучие на почтени хора и да бъдете щастливи, а не да споделяте силата си с тези, които не я заслужават.

По материали от непознатия щемпел

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР