Всеки човек обича своята майка и вероятно харесва да прекарва

...
Всеки човек обича своята майка и вероятно харесва да прекарва
Коментари Харесай

Науката: колкото повече време прекарвате с майка си, толкова по-дълго ще живее тя

Всеки човек обича своята майка и евентуално харесва да прекарва време с нея. Особено когато се трансформира в баба за децата ви. Някои обаче не са толкоз привързани към родителите си и даже ги заобикалят, когато е допустимо.

Ако сте отворили публикацията обаче, евентуално сте от хората, които обичат своята майка (и татко) и биха желали да я запазят колкото се може по-дълго на този свят.

Най-сетне науката има какво да каже по въпроса: всичко, което би трябвало да извършите, е да прекарвате време с нея в приятни диалози и занимания.

Според Калифорнийския университет в Сан Франциско самотата играе основна роля за здравословното положение на индивида, в това число за времето на гибелта. Изследването включва 1600 души на възраст над 71 години. Установява се, че самотата е по-честа причина за гибел спрямо общото здравословно положение – близо 23% от самотните участници умират в границите на 6 години от началото на проучването.

Социалният служащ Барбара Московиц споделя, че същността на живота е шерването, общуването с друго човешко създание – това ни носи наслада, кара ни да се усещаме скъпи и нужни, осмисля съществуването ни.

Затова канете понякога възрастните си родственици на вечеря или ги навестявайте от време на време. За вас това е дребна част от времето ви, за тях – може би година от живота им.

Хората споделят, че сме млади, до момента в който имаме родители. Запазете ги допустимо по-дълго до себе си и не забравяйте да им напомняте, че ги обичате.

Цветелина Велчева по материали от didyouknowfacts.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР