Всеки човек, бил той творец или зрител, среща изкушения в

...
Всеки човек, бил той творец или зрител, среща изкушения в
Коментари Харесай

Картини на Иван Стратиев изкушават в галерия Нюанс

Всеки човек, бил той създател или фен, среща изкушения в живота. На някои се отдава, а някои философски отхвърля. Емоциите го тласкат към " падения ", а разсъдъкът го стопира от " неточности ". Поставям ги в кавички, тъй като считам, че човек съжалява повече за това, което не е направил, в сравнение с за стореното. Банално, само че правилно. Изкуството посредством страстите ни вади от зоната на комфорт. Пътешествията в градината на изкушенията ни карат да се усещаме живи и щастливи. Сивотата на повтарящото се всекидневие ни депресира. Нужно ни е понякога да се отдадем на изкушението, даже съзерцавайки го в профил.
" Скалите на Созопол "
Рисувайки своите изкушения, актьорът се трансформира в съблазнител, подготвен да поведе фена във вълшебната градина на своите творения. Играта може да е занимателна, рискова и създаваща зависимости. Но изкуството е и терапия. То почиства насъбраните страхове и стандарти. Изважда ни от сивотата и клишетата и ни води натам, където всеки стига съгласно своята фикция и изкушения. Един стига до чревоугодието, различен до еротичното, трети до метафизичното.

Вие влизате в галерията и заровете са хвърлени. Предстои ви премеждие да откриете своето прелъщение или пък не?

Това показване от Иван Стратиев на новата му галерия неизбежно ще ни води до софийската улица " Ив. Денкоглу ". На номер 42, в изложба " Нюанс ", до 29 май са подредени " Изкушения " -та на художника.

ИВАН СТРАТИЕВ е роден през 1960 година в град Трън. През 1984 година приключва Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий ", компетентност " Графика ". Участвал е в експозиции в България и чужбина. Има над 30 независими изложения в София, Варна, Прага, Виена, Цюрих и други Негови творби са владеене на галерии и частни сбирки в доста страни. Работи най-вече маслена живопис и акварел, както и графичните техники литография и офорт. Изкуството му е фигуративно - от натурализъм през хиперманиеризъм и сюрреализъм до анахронизъм. Има осъществени концептуални акции, съоръжения и пърформанси.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР