Всеки четвърти възрастен и всеки пети юноша не извършват достатъчно

...
Всеки четвърти възрастен и всеки пети юноша не извършват достатъчно
Коментари Харесай

СЗО: Възрастните и децата трябва да се движат повече

Всеки четвърти възрастен и всеки пети младеж не правят задоволително физическа интензивност, твърди Световната здравна организация, съобщи БГНЕС.

Всички възрастни би трябвало да правят най-малко 150 минути усилена физическа интензивност на седмица, което е още по-важно за благосъстоянието и психологичното здраве по време на ковид, съобщи Световната здравна организация (СЗО) в първите си насоки за това потомство.

Препоръчително е децата и юношите да имат приблизително по един час физическа интензивност всеки ден и да лимитират времето си пред електронните екрани. „ Хората от всички възрасти би трябвало да компенсират възходящото заседнало държание с физическа интензивност, с цел да понижат риска от заболявания и да прибавят години към живота си “, сподели СЗО, стартирайки акцията си „ Всяко придвижване е от голяма важност “.

“Увеличаването на физическата интензивност освен оказва помощ за попречване и надзор на сърдечните болести, диабет вид 2 и рак, само че също по този начин понижава признаците на меланхолия и тревога, понижава спада на когнитивните качества, в това число заболяването на Алцхаймер, и усъвършенства паметта”, сподели Рюдигер Креч, общоприет шеф на СЗО за поощряване на здравето. Всеки четвърти възрастен и всеки пети младеж не правят задоволително физическа интензивност, която може да включва вървене, колоездене, градинарство и разчистване, предизвестява СЗО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР