Всеизвестен факт е, че спортът допринася за поддържането на добрата

...
Всеизвестен факт е, че спортът допринася за поддържането на добрата
Коментари Харесай

Плувайте, за да преборите стреса и депресията

Всеизвестен факт е, че спортът способства за поддържането на положителната физическа форма. Ако желаете обаче да се преборите със напрежението и депресията, то плуването е може би най-полезно.

Ново проучване на английски учени демонстрира, че с цел да намалите признаците на разнообразни депресивни положения, е задоволително да плувате сред 30 и 60 минути дневно.

Хората, които плуват постоянно, настояват, че по този метод не помнят по-лесно ежедневните си грижи. Нещо повече – те даже взимат решения по-бързо. Причината? Този вид спорт подтиква отделянето на ендорфин, което автоматизирано ни кара да се усещаме по-щастливи и енергични.

Естествено, това не е единственото преимущество на плуването

То стимулира движението на всички мускулни групи в човешкото тяло. Освен това покачва издръжливостта. Само 30 минути подготовка във водата се равнява на към 45 минути упражняване на някой различен спорт отвън басейна.

Плуването е подобаваща алтернатива и за събаряне на непотребните килограми, тъй като спортът постоянно е по-здравословният избор пред гладуването. Броят изгорени калории зависи напълно от вас и интензитета, с който организирате своята подготовка.

Друга изгода от практикуването на този спорт е подобряването на функционалностите на сърдечно-съдовата система. Докато плувате, тялото ви хаби повече сила в това да доставя организма с задоволително О2 и това упражнение развива белите дробове.

Като се има поради какъв брой хора страдат от бодърствуване, плуването несъмнено би им помогнало, защото потвърдено то спомага за по-хубав сън. Все отново, избягвайте да плувате вечер, тъй като това по-скоро ще ви попречи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР