Всеизвестен факт е, че обилната вечеря пречи на съня. Но

...
Всеизвестен факт е, че обилната вечеря пречи на съня. Но
Коментари Харесай

Ако ядете това на вечеря, проблемите със съня са неизбежни

Всеизвестен факт е, че изобилната вечеря пречи на съня. Но в случай че знаем най-много каква храна да приемем преди сън, можем да избегнем проблемите. Диетолози показаха храните, които затрудняват заспиването.

Към тях спадат тези с високо наличие на въглехидрати, защото са най-вредни за съня. Препоръката на специалистите е да се откажете от огромни порции и чести закуски денем. Ако желаете да спите добре, избягвайте преяждането освен преди сън, само че и денем.
Яжте тези храни на вечеря и тялото ви ще изгори по-бързо мазнините
Всеки знае поговорката, която гласи, че вечерята е най-добре да се даде на врага. Но  лекарите и диетолозите са единомислещи, че не...

В случая е значимо и да не се пропуща закуската.

Ако за вечеря ядете макарони със сирене и майонеза, а по-късно консумирате някакъв сладкиши, сигурно ще ви бъде мъчно да заспите.

Тялото ни не се нуждае от такова количество въглехидрати, тъй като по време на сън, нямаме потребност от сила. Тежката храна не се усвоява за няколко часа. В резултат на това, вместо да почива, тялото ни изразходва запаси за преправка на храната.

Според специалисти най-хубавата алтернатива за вечеря включва храни, богати на протеини, пресни зеленчуци и здравословни мазнини като нерафинирано масло или тиквени семки. Ако се придържате към това предписание, не просто ще се избавите от безсънието, само че и сънят ви ще стане по-пълноценен и денем ще се чувствате изпълнени с сила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР