Все се оправдавате, че нямате време да ходите редовно до

...
Все се оправдавате, че нямате време да ходите редовно до
Коментари Харесай

Фитнес по пантофи: как да спортувате у дома

Все се оправдавате, че нямате време да ходите постоянно до фитнеса

А вкъщи не разполагате с нужните уреди, с цел да извършите пълноценна подготовка. Не е тъкмо по този начин Обикновеният стол също е фитнес апарат. С него даже можете да вдигнете компликацията на програмата си и да постигнете по-голям резултат. Особено за стягане на бедрата и седалището.

  1. Застанете на колене зад облегалката на стола. Хванете я с опънати ръце. Стегнете корпуса Изнесете левия крайник обратно постепенно и гладко, като бутате с бедрото и не разгъвате коляното. Задръжте в крайната точка и върнете назад. Старайте се да не се навеждате напред и да не се усуквате странично. Повторете по 15-20 пъти с всеки крайник.
  2. От същото състояние се изправете. Приберете корема и разтворете плещи. Сега повдигайте обтегнат крайник обратно, още веднъж постепенно и без да замахвате. Пръстите наложително са в контра шпиц. Повторете по 20-25 пъти с всеки крайник.
  3. Сега се обърнете странично към стола и се подпрете на облегалката. Повдигнете постепенно и гладко външния крайник тъкмо настрана. Пръстите му от самото начало би трябвало да сочат напред, а не нагоре. Само по този начин ще приберете бричовете. Върнете постепенно към пода, само че не стъпвайте. Повторете по 25-30 пъти с всеки крайник.
  4. Обърнете се с лице към стола, хванете се за облегалката. Краката са събрани. Повдигнете се оптимално на пръсти. Без да отпускате петите към пода, постепенно клекнете до прав ъгъл в коленете. Задръжте по този начин 5-8 секунди. Върнете се по противоположния път. Разтърсете крайници и повторете упражнението 8-10 пъти.
  5. Седнете на стола и поставете ръце на седалката от двете страни на седалището. Повдигнете се на ръце и постепенно изнесете корпуса напред. Десния крайник опънете с пръсти в контра шпиц. Левият е прегънат, коляното е тъкмо над глезена му. Задръжте по този начин и постепенно пружинирайте с опънатия крайник нагоре и надолу в продължение на 15-20 секунди. Върнете се на стола и изпълнете същото с другия крайник. Това е една серия, направете 2-3.
Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР