Все се изяснява причината за катастрофата между тежкотоварен автомобил и

...
Все се изяснява причината за катастрофата между тежкотоварен автомобил и
Коментари Харесай

Все още се изясняват причините за тежката катастрофа с три жертви

Все се обяснява повода за злополуката сред тежкотоварен автомобил и рейс край Велико Търново, при която починаха трима души.

Инцидентът стана малко преди среднощ на основния път София – Варна.

Ударът е преден и от силата му товарът от камиона се изсипва в рейса. На място умират двамата водачи и пасажер в автобуса, заел мястото на Билгюл Харунова зад водача. Момичето, което учи за акушерка, е измежду четирите потърпевши.

„ Слушах си музика с телефона и внезапно седалката ми се прекатурна. Влязох под другата седалка “, споделя младата жена.

После разрушава стъклото и оказва помощ на останалите.

Маршрутът е София - Добрич. Пътниците са шестима – главно студенти, прибиращи се по родните места. Вместо вкъщи, околните им ги посрещат в болничното заведение.

Пострадалите са прегледани и освободени за домашно лекуване.

От компанията транспортьор „ Етап Адрес “ обясниха за bTV, че рейсът е създаден през 2016 година и има всички нужни годни документи. Водачът е техен чиновник от година и за този интервал не е имал нито едно нарушаване.

„ Версиите са няколко, само че като цяло ние считаме, че има учредения да се допуска, че едното МПС е напуснало лентата си за придвижване и има конфликт в насрещната лента “, разгласи Йордан Кожухаров, наблюдаващ прокурор, Окръжна прокуратура - Велико Търново.

Предстоят експертизи, взети са проби за алкохол и опиати на водачите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР