Все повече руснаци са принудени, макар и неохотно, да купуват

...
Все повече руснаци са принудени, макар и неохотно, да купуват
Коментари Харесай

Наказаха лошо руснаците! Какви коли купуват

Все повече руснаци са принудени, въпреки и насилствено, да купуват коли, създадени от китайски компании и предлагани на високи цени, защото множеството западни автомобилни производители напуснаха страната след военната инвазия в Украйна, написа Ройтерс.

Китайските марки " Хавал " (Haval), " Чери " (Chery) и " Джийли " (Geely) сега съставляват съвсем 40 на 100 от всички нови коли, продадени в Русия, по данни на консултантските компании " Аутостат " (Autostat) и Пе Пе Ка (PPK). През януари-февруари 2022 година тези китайски модели са представлявали по-малко от 10 на 100 от новите коли, закупени в Русия.
-->
След напускането на автомобилни колоси като " Рено " (Renault), " Нисан " (Nissan) и " Мерцедес " (Mercedes), китайските автомобилостроители навлизат все по-широко на съветския пазар.

На този декор не са малко руснаците, които считат, че качеството на някои китайски коли е по-ниско от това на западните им съперници, отбелязва Ройтерс.

Експертите от автомобилната промишленост считат, че производителите на коли от Китай би трябвало да подобрят репутацията си, макар че пазарният им дял в Русия нараства, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР