Все повече млади семейства оставят живота си в големия град,

...
Все повече млади семейства оставят живота си в големия град,
Коментари Харесай

Смело на село: Млади семейства оставят живота в града заради чиста храна и свобода за децата

Все повече млади фамилии оставят живота си в огромния град, с цел да се отдадат на селски живот, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Статистиката на Национален статистически институт демонстрира, че все по-млади хора избират да сменят града с по-спокойно място. Само 2021 година от градовете в селата са се заселили 32 000 души.

А обявите за покупко-продажба на недвижими парцели изобилстват от търсене на селски къщи, в огромна част от случаите даже местоположението не е от изключително значение. И в случай че преди години фамилиите бягаха от село, с цел да обезпечат на децата си положително обучение, обществена среда и съответни услуги (здравеопазване, детски градини и ясли, качествени паркове, извънкласни занимания), от години наклонността е в противоположна тенденция. Все повече села оферират качествено обучение, изобилни библиотеки, спортни площадки и такива за фитнес, лекарски и зъболекарски кабинети, както и „ занимания “ за възрастните хора – пенсионерски клубове, тематични вечеринки за самодейци, и други

Темата за завръщане на село е изключително настояща и в обществените мрежи. В тематична натрупа със заглавие „ Завръщане на село. Заедно с децата и по-смело “ членуват близо 139 хиляди души, като главните тематики са за взаимопомощ на живущи по селата. Все по-млади хора питат за домашни предписания за лютеница, развъждане на кокошки, за тънкости при растениевъдство и зарзаватчийство, за развъждане на селскостопански животни.

В групата „ Имоти към София “ членовете са близо 90 хиляди, а всяка публикация за селски парцел е с десетки мнения и запитвания.

Над 140 хиляди консуматори членуват и в групата „ Селски парцели “, като прави усещане, че там разясняват най-вече младежи.

И в случай че до момента къща на село търсеха най-вече хора, които работят отдалечено, наклонността в този момент е фамилиите да се изнасят изцяло от огромния град, да напущат работа, в случай че тя няма отдалечена форма, да отглеждат зеленчуци и животни, и да разчитат на продукцията си, с цел да се хранят. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР