Все повече компании внедряват в работата си изкуствен интелект(снимка: CC0

...
Коментари Харесай

Над една трета от корпорациите използват AI


Все повече компании внедряват в работата си изкуствен интелект
(снимка: CC0 Public Domain)

Т ърсенето на технологии с изкуствен интелект (AI) в корпоративния бранш продължава да нараства. В момента 35% от фирмите по света употребяват AI решения под една или друга форма в работата си, което е растеж от 4% по отношение на предходната година, сочи изследване на Morning Consult по поръчка на IBM измежду 7502 организации от цялостен ​​ свят.
още по темата
Най-високо равнище на нахлуване на AI решенията се следи в Китай и Индия — надлежно 58% и 57%. Следват Италия, Сингапур, Обединените арабски емирства и Германия с 42%, 39%, 38% и 34%.

От общия брой компании 28% са основали пълноценна тактика за AI, до момента в който 25% са фокусирани единствено върху лимитирани или характерни случаи на потребление на такива технологии. Други 37% просто създават тактика за изкуствен интелект.

Анализаторите разпознават редица фактори, които попречват сполучливото внедряване на AI. Това са по-специално неналичието на умения, опит и познания в тази област (за 34% от интервюираните предприятия), високи разноски (29%), липса на нужните принадлежности и платформи за създаване на модели (25%), висока трудност на плановете (24%).

Проучването открива също, че 43% от фирмите имат частни облаци, 32% разчитат на хибридни или многооблачни услуги, 13% употребяват обществени облаци и 8% – местни системи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР