Все повече хора у нас инвестират спестяванията си в монети.

...
Все повече хора у нас инвестират спестяванията си в монети.
Коментари Харесай

Ето коя е най-печелившата инвестиция в момента

Все повече хора у нас влагат спестяванията си в монети. Във времена на икономическа рецесия и висока инфлация това е една добра инвестиция, а облагата е огромна, написа Bg On Air.

Напоследък при всяко стартиране на нова монета от Българската национална банка се образуват дълги опашки, на които се чака с часове. Интересът става все по-голям с началото на пандемията от ковид и несигурността, която основава последвалата я икономическа рецесия. 

" Първите юбилейни монети ги купуваха единствено колекционери, напоследък излязоха доста свободни пари на пазара и към този тип артикули се преориентираха много прекупвачи и вложители ", сподели ръководителят на Нумизматично сдружение Пловдив Петър Неделев. 

Инвестицията в монети е една от най-старите форми за опазване на спестявания. А сега ползата е значителен и заради нарасналата инфлация освен у нас, само че на всички места по света. Притесненията са по какъв начин ще бъдат непокътнати парите и тук точно монетите от благородни метали, изключително от злато, имат добра възвръщаемост.

Периодът на възвръщаемост е към този момент даже от година до три, споделят специалистите. Като е добре да се изчака изчерпването на дадена монета от свободния пазар и тогава да се продава. Особено огромна е облагата при античните монети. 

Съветът на експертите е да се влага в монети с дребен тираж и от доблестен метал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР