Все повече граждани на Руската федерация се ваксинират срещу COVID-19

...
Все повече граждани на Руската федерация се ваксинират срещу COVID-19
Коментари Харесай

Все повече руснаци тръгват на ваксинационен туризъм

Все повече жители на Руската федерация се имунизират против COVID-19 в чужбина поради проточилия се развой на взаимно признание на препаратите против сред Москва и Брюксел., заяви организация Фокус.

Интересът към т.нар имунизационни турове в Европа е повишено десетократно от стартирането му в средата на септември, оповестиха пред вестник „ Известия “ от Асоциацията на туроператорите на Русия (АТОР).
 Макрон разгласи наложителна имунизация против ковид за пенсионерите Макрон разгласи наложителна имунизация против ковид за пенсионерите
От 15 декември, 2021 година, бустерната доза ваксина против COVID-19 (към момента това е третата доза) става наложителна за хората над...

„ Става дума на първо място за турове за ревакцинация, т.е. тези, които към този момент са били имунизирани с съветски препарат преди шест месеца или година. Те си слагат ваксина на JohnsonJohnson. Двукомпонентните ваксини са по-малко известни, тъй като би трябвало да ходите в дадена страна два пъти или да останете там за дълго време “, изясни Дмитрий Горин, вицепрезидент на АТОР.

Той означи, че Хърватия и Сърбия са най-популярните страни за пътешестване за имунизация. „ Запитванията към туроператора „ Руски експрес “ в тази посока варират от 50 до 100 дневно, което е 10 пъти повече, в сравнение с при старта на стратегиите в средата на септември. Преди това фирмите са получавали по една или две поръчки дневно в тези области “, добави Горин.

„ Често туристите просто пътуват, да вземем за пример, до Хърватия и имунизацията е бонус за тях. Ваксинациите могат да се създадат както в предпоследния, по този начин и в последния ден от пътуването “, разясни представителят на АТОР.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР