Все повече европейски страни се задъхват от наплива на незаконни

...
Все повече европейски страни се задъхват от наплива на незаконни
Коментари Харесай

Все повече бежанци пристигат в Словакия през границата с Унгария

Все повече европейски страни се задъхват от напора на противозаконни мигранти.

По секрети направления като този хиляди хора са минали границата от Унгария в Словакия. По данни на локалните управляващи през последните месеци границата са пресекли близо 20 000 бежанци. Надеждата им е да получат формален документ от Словакия и да продължат към Западна Европа.

 
В началото имаше ясно изразено предпочитание от страна на жителите да оказват помощ на мигрантите. Те даваха храна и вода, а в случай че имаха потребност от друга помощ, бяха подготвени да я предложат. Но с увеличението на мигрантския поток мисля, че хората започнаха да се тормозят.
Виктор Лестянски, кмет

Някои мигранти даже преплуват река Ипел, която разделя двете страни, само че други се пробват да преминат границата пешком.

„ Силно износеният пешеходен мост, свързващ някои райони в Словакия с покрайнините на Дрегел паланка в Унгария, е един от най-важните пунктове за прекосяване на мигрантите. Червен пакет цигари с надпис на кирилица, евентуално пътувал със притежателя си от Сърбия, демонстрира, че той е бил тук неотдавна “, предава Адам Магиар от Euronews Унгария.

Словашките управляващи споделят, че формалният документ, който търсят мигрантите, не им дава никакви специфични привилегии, само че те към момента го търсят, по тази причина задачата им е да ги арестуват допустимо най-скоро след идването им в Словакия.

Според някои словашки политици унгарското министерство на вътрешните работи е инструктирало полицията да не стопира мигрантите, които се насочат към Словакия. Унгарската полиция не е дала отговор на многократните претенции на Еuronews да отговори на това обвиняване. Ситуацията дава подтик на дясната партия на Роберт Фицо, която води в социологическите изследвания.

 
Въпросът със сигурността е добър за Роберт Фицо, тъй като демократичните партии мъчно се оправят с него. Във всеки случай Словакия в никакъв случай не е била дестинация за мигранти. Така че появяването на избран брой мигранти или незаконни имигранти в Словакия явно е нова обстановка за управляващите, които не са готови за нея.
Геза Токар, политически анализатор

Няколко часа по-късно се върнахме в селото, когато дойде рейсът за чакащите мигранти. След подробен обиск служители на реда и бойци ги натовариха в транспортното средство, което ги закара до добре охраняван събирателен пункт в зарязан склад.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР