Все повече деца до 5-годишна възраст имат проблеми с говора.

...
Все повече деца до 5-годишна възраст имат проблеми с говора.
Коментари Харесай

Внимание, родители! Логопеди с шокиращи твърдения за пасираните храни и здравето на децата

Все повече деца до 5-годишна възраст имат проблеми с говора. Една от аргументите е приемането на пасирани храни, което забавя говорното развиване на най-малките, считат логопеди. Други предпоставки за артикулационни нарушавания са гледането на тв приемник, телефон или таблет, оповестява Българска национална телевизия.

Наблюденията на пловдивски логопеди сочат, че доста майки хранят децата си прекомерно дълго с пюрета, някои даже след 3-годишна възраст. Родителите обяснявали, че не престават с бебешкото хранене поради боязън детето да не се задави от цели артикули.

" Пасираната храна се употребява в избран миг и до избран миг. В идващия миг детенцето би трябвало да премине към храна, която да дъвче, тъй като то ще построи механизъм на дишане, дъвкане, гълтане ", декларира Гергина Манчева, логопед.

И това е забавно: Алкални диети за положително здраве - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

11-месечният наследник на Виолета Найденова към този момент яде твърди храни. Въпреки това дамата не има вяра, че пюретата могат да забавят говора на детето. " Ние си ядяхме пюретата обикновено. Сега сме на кухня. Нямаме проблеми ", сподели майката.

Гергина Манчева е безапелационна, че детето от малко би трябвало да стартира да тренира мускулните си групи и органи, които са виновни за храненето. Приемът на течна храна забавя развиването на артикулационните качества на най-малките. Същото важи и за продължителното гледане на тв приемник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР