Все повече държави започнаха да налагат цялостна или частична забрана

...
Все повече държави започнаха да налагат цялостна или частична забрана
Коментари Харесай

Все повече китайски приложения завладяват света

Все повече страни започнаха да постановат цялостна или частична възбрана за потреблението на Tik Tok поради хипотетични връзки с Китайската комунистическа партия. Но платформата надалеч не е единственото китайско мобилно приложение, което превзема западните пазари.

Компанията за разбори Apptopia пресмята, че други три от 10-те най-хубави безвъзмездни мобилни приложения в Съединени американски щати също са благосъстоятелност на китайски компании. Две от тях са и измежду най-теглените във Англия, написа BBC.

Ето кои са тези приложения и какво ги прави толкоз сполучливи:
CapCut
Приложението за редактиране на видео CapCut постоянно се предлага като съпътстващ редактор за основателите на наличие в TikTok и е било изтеглено 13 милиона пъти единствено през февруари, съгласно Sensor Tower.

Приложението предлага набор от функционалности, предопределени да създадат видеоклиповете ви известни, като добавяте известни песни, филтри и специфични резултати.

CapCut също е благосъстоятелност на компанията майка на TikTok, ByteDance.
Shein
Shein е световна фешън марка, учредена през 2012 година и в този момент се прави оценка на близо 15 милиарда $, съгласно Forbes. Тя е учредена от китайския милиардер Крис Сю и е със седалище в Сингапур.

Бързо търсене на #Shein в TikTok и Instagram ще изведе на повърхността стотици видеоклипове от известни инфлуенсъри, които се хвалят със скорошния си #Sheinhaul (придобивки от сайта). Той употребява главно обществените мрежи, с цел да се приближи до потомство Z, защото оферират артикули на доста ниски цени.
Temu
Измина по-малко от година, откогато това приложение за извършване на покупки дебютира в Съединени американски щати, само че бързо изпревари Amazon и Walmart.

Онлайн супермагазинът продава всичко - от облекло до електроника и разрешава на потребителите да заобикалят складовите магазини и да купуват непосредствено от китайския производител.

Цените са толкоз ниски, че доста американци се усъмниха в легитимността му,  търсеха, откакто компанията пусна реклама по време на тазгодишния Super Bowl.

Компанията е със седалище в Бостън, Масачузетс, само че е дъщерно сдружение на PDD Holdings, притежаван от Китай колос за онлайн търговия на дребно, който е профилиран в артикули, предопределени непосредствено за потребителите.

Успехът на китайските приложения в Съединени американски щати частично се дължи на ожесточената конкуренция, която съществува на вътрешния пазар, където американските приложения са неразрешени, споделят специалисти.

Тези китайски компании също са водачи в създаването на логаритми за рекомендации, които са мощно пригодени да отговорят на потребностите на потребителите, като тези, употребявани от TikTok и приложението WeChat.
Има ли риск за сигурността?
TikTok е първото приложение, притежавано от Китай, което се радва на огромен триумф на световния пазар, само че американски законодатели и специалисти по национална сигурност предизвестиха, че китайските приложения, могат да нарушат поверителността.

Заради същите терзания Европейската комисия, Обединеното кралство и Канада не разрешиха TikTok на телефоните на своите държавни чиновници.

Начинът, по който Съединени американски щати и други демократични страни се оправят с предизвикването на китайски приложения като TikTok, които пробиват отвън Китай, има в действителност дълбоки последствия за свободата на словото и свободата на информацията в международен мащаб “, сподели Пол Шерер, създател на книгата Four Battlegrounds: Power in the Age Artificial Intelligence.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР