Все повече държави следват Щатите в призива им за забрана

...
Все повече държави следват Щатите в призива им за забрана
Коментари Харесай

TikTok обмислят отделянето си от ByteDance

Все повече страни следват Щатите в апела им за възбрана на потреблението на известното приложение TikTok от страна на публични представители на страната, Белгия към този момент се оказва последната в този лист. Наскоро ви съобщихме, че и Брюксел постанова на европейските служители да отстранен приложението от мобилните си устройства. Натискът, упражняван от голям брой страни върху приложението наподобява към този момент дава резултати.

Bloomberg предава, че управлението на TikTok обмисля отделянето си от китайските си притежатели, което вероятно да омилостиви критиците. Това е поредна стъпка в вярната посока за продължение на възхода на обществената мрежа и обвързваното с него приложение. Миналата седмица стана ясно, че TikTok ще стартира да съхранява данните на своите европейски консуматори на сървъри в Европа.

Компанията продължава договарянията си с набор от страни и държавни организации по света и в случай че не бъде реализирано по този начин мечтаното съглашение, те могат да се отделят от ByteDance и вероятно да излязат на борсата независимо, добавя Bloomberg. Преди да бъде подхванато сходно деяние обаче, те ще би трябвало да получат утвърждението за това от формален Пекин, прецизира изданието, цитирайки свои лични източници. Според Деймиън Раимартц и Мандийп Сингх от Bloomberg, цената на американското звено на компанията може да бъде оценено сред $40 и $50 милиарда.

TikTok биват сега разследвани от американския комитет по задгранични вложения. Още през предходната година TikTok изявиха подготвеност да стартират преноса на данните на американците в Съединени американски щати, като сътрудници в това им изпитание ще се явяват Oracle Inc. Освен това, те показаха единодушие специфична комисия да стартира щателна ревизия на софтуера им. Изглежда обаче към този момент най-малко никоя от стъпките не работи. Очаква се през идната седмица Камарата на представителите на американския конгрес да изслуша основния изпълнителен шеф на TikTok Шоу Чю. Американските сенатори ще насочат към него въпроси, свързани с застраховане на сигурността на информацията, която компанията обработва и опасенията за връзки на TikTok с Китайската комунистическа партия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР