Все повече британски домакинства изнемогват от високите цени и дори

...
Все повече британски домакинства изнемогват от високите цени и дори
Коментари Харесай

Във Великобритания е страшно: Някои изключват електроуредите си, за да пестят ток! Почти не ядем месо - твърде скъпо е!

Все повече английски семейства изнемогват от високите цени и даже не могат да си разрешат всеки ден да се хранят. Месото се трансформира в разкош, а трапезариите за небогати не могат да разрешат казуса, прецизира " Дойче Веле ".

По-бедните британци изключват отоплението си, пазарят единствено в най-евтините магазини, някои се хранят по-рядко - единствено и единствено да пестят, защото внезапно повишените цени са фрапантно тестване за потребителите. По публични данни от март инфлацията за една година е възлязла на седем %.

Пет % от семействата оповестяват, че се е случвало и по през целия ден да не се хранят, защото не са можели да си го разрешат. Проучване на английската Фондация по прехраната демонстрира, че броят на тези хора е повишен с 57 % от януари до април и в този момент възлиза на седем милиона души. За задачите на изследването са били интервюирани над 10 000 английски жители.

Шефката на фондацията Ана Тейлър дефинира обстановката като пагубна за доста фамилии и споделя: " Кризата от икономическа се трансформира в здравна. Не може да се чака, че трапезариите за небогати ще разрешат този проблем ".

" Сметката ни за тока беше шокиращо висока, храната е станала извънредно скъпа ", оплаква се полякинята Моника, която работи като чистачка в Лондон. Тя споделя, че приятелите ѝ вече приказват единствено за увеличените цени и се чудят по какъв начин да пестят. " Някои изключват електроуредите си, с цел да пестят ток. Почти не ядем месо - прекомерно скъпо е. "  Самата тя към този момент не употребява автомобила на брачна половинка си, с цел да върви на работа - придвижва се с тротинетка.

Стига се и до парадокси, като този със 77-годишната пенсионерка Елси, която с безплатната си карта за превоза по през целия ден се вози на рейс - отоплен, за разлика от нейното жилище. Изправен пред проблема, министър председателят Джонсън показа схващане за грижите на популацията, само че не даде обещание повече обществени помощи. По неговите думи най-хубавата отбрана е мощната стопанска система с високи заплати, още повече, че безработицата е доста ниска и заетостта е съвсем цялостна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР