Все по-скандални и изобретателни измами дебнат хората, които търсят любов

...
Все по-скандални и изобретателни измами дебнат хората, които търсят любов
Коментари Харесай

Нов вид виртуална измама: Пишат ни от фалшиви профили на български актьори

Все по-скандални и изобретателни измами дебнат хората, които търсят обич и компания в интернет, споделя . Измамници вършат профили на известни български персони във Фейсбук с единствена цел да експлоатират почтени жертви за финансова облага.
Прочетете още
Лъжливи профили във Фейсбук, представящи се за Юлиан Вергов, Александър Сано или Владимир Карамазов пишат на самотни дами.

„ Здравей, ти си мой почитател. Аз пъклен доста ти се веселя, обичам почитателите си, доста ще се веселя да си пишем ”. И хората се хващат на това ”, описа Владимир Карамазов.

„ Здравей, обичани мой почитател. Аз доста ти благодаря, че ти по този начин ме подкрепяш ” – е известие изпратено от подправения профил на Александър Сано.

А подправените профили на Юлиан Вергов във Фейсбук са на кг. Той е рекордьорът. Успяхме да намерим общо седем подправени акаунта.

„ Докладвам ги, само че нищо не се случва ”, споделя за Нова Юлиан Вергов.

„ Имаше една жена, която дори беше донесла и подарък. Казвам ѝ, че няма такова нещо, демонстрирам ѝ профила. Тя беше доста разочарована. Първо се хвърли върху мен все едно аз имам нещо общо ”, споделя артистът.

В други случаи разочарованието, че същинската звезда не знае за съществуването на дадената жена и часовете прекарани в интимни чатове, се трансформира в експанзия.

„ Започват грубо да ме тормозят и стават нападателни ”, споделя Владимир Карамазом. Така на 5 декември е получил 92 известия от фенка.

„ Това са някакви такива филми на някакви връзки. Най-вероятно тази жена много дълго време е живяла в някаква заблуда ”, споделя Владимир Карамазов.

„ Начинът на изложение е толкоз безразсъден ”, споделя Александър Сано..

Именно методът на изложение може да ни даде сигнал, че има нещо гнило. Оказва се, че измамници отвън границите на страната ни намират способи да таргетират българки, с цел да се възползват от тях.

„ Често нарушителите, които правят сходни имами, употребяват автоматизирани средства за превод на български език ”, изясни комисар Владимир Димитров, шеф на отдел „ Киберсигурност ” в ГДБОП.

„ Искат им се съществени суми от по няколко хиляди евро под претекст, че ще бъдат покрай сцената и ще вечерят с тази звезда, ще получат подпис, подарък, ще се снимат с нея. И защото са почитатели на тази звезда, жертвите се подмамват да изпратят пари ”, изясни още комисар Димитров.

Не постоянно подправените артисти, скрити зад клавиатуарата, вършат гръмки обещания на почитателите си. Има разновидности да стартират да продават артикули, като употребяват лицата на известните.

„ Когато видят, че натрупват към този момент 5-10 хиляди почитатели, което е изцяло допустимо в случай че копират едно към едно профила. Тогава към този момент стартират да се прокрадват джапанки, роклички. Започва да става някаква сергия ”, изяснява Владимир Карамазов..

„ Аз съм си комуникирал с подобен подправен профил. Един ме умоляваше да не му рапортувам профила. Той щял да изкара някакви пари и даже ми предложи да си ги разделяме ”, изясни Александър Сано.

В случай, че и тази скица не провърви, хакерите подвигат равнището. Ако се излъжем да кликнем на някой линк, който ни пращат - завладяват Фейсбук профили и стартират да търсят компромати.

„ Изпращали са интимни фотоси вътре в чатовете. Съобщения, които са си сред сътрудници, другари и са изключително обезпокоени от това да не се популяризира тази информация ”, изясни комисар Димитров.

Експерти поучават да обръщаме внимание дали профилът на обичаната ни звезда е верифициран от обществената мрежа със синя значка до името на обществената персона. Използва се във всички обществени мрежи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР